Sydney

Capital of Australia mange kanskje tror ​​men det er ikke (som er Canberra det) men uten tvil den mest berømte byen i Australia. Og som symboliserer byen er selvfølgelig den berømte operahuset.
Selve byen er en av de beste byene jeg har besøkt og jeg kunne tenke meg å flytte fra Stockholm ville det være til Sydney. Byen minner litt av Stockholm men fra andre vinkler også helt annerledes.

Sydney har en hyggelig atmosfære lett å finne med grøntområder, gode shoppingmuligheter, metro (som er sterkt imponert) eller om du vil kalle det suburban metro tog kjøre flere mil utenfor Sydney, ja Sydney har alt du trenger – og du ikke fryse her heller!
Hvis du ønsker å få en rask tur gjennom Sydney kan gå en mono-rail som er i byen det går rundt inne i sentrum av byen.

Opera House

Det er en bygning som alle turister besøker det er vel ikke til å gå glipp av det? Man kan også gå inn i bygningen hvis de vil men når vi var der de hadde stengt de indre delene av besøkende kunne det bare gå med en guide som vi hoppet over. Det var nok til å se det fra utsiden.
Toan derimot åpnet jeg, jeg fikk de verste magköraren når jeg var der (en reisende diaré som jeg trakk på meg i Bali forresten) og kjørte som en galning fra baksiden til fronten og i koppen, verdt å vite hva? Så hver gang jeg ser den Opera House på TV eller på bildet vet du hva jeg kommer til tankene. Ja, det var ingen morsom opplevelse.

Det er et område i Sydney Kings Cross regnes som god lite som hormonelle og slummen. Men der vi endte opp likevel klarte å finne en meget god hostel der den beste under hele turen. Rommene hadde både TV og AC og det var billig også. Det var ikke noe problem å bo i området noe skje med oss ​​uansett (det er mye verre i LA).
Vi hadde nær alt og var bare noen få t-banestasjoner fra sentrum.
En tur opp i Sydney Tower (AMP Tower) tilbyr en fantastisk utsikt over byen og dens omegn er tårnet på hele 327 meter.
Blue Mountains

Om 30 mil vest for Sydney det er en fjellkjede som heter Blue Mountains. Det du går med bil eller med en turistbuss-tur. Det er vakker natur å se og til og med “de tre søstre” er det tre fjelltopper som står ved siden av hverandre. Å se dem i den beste måten du kan ri en taubane ca 300 meter over bakken (med fare for sitt eget liv). På samme sted er også verdens bratteste jernbane en liten bane som du kan gå tilter det en full 52 grader!
Hvorfor området kalles Blue Mountains er fordi det er en blå skimmer mellom fjellene grunn. noe gass som planter produserer og når solstrålene treffer dette blir dt og blått på nå måte.

Australian Wild Life Park

I nærheten av Blue Mountains, australske Wild Life Park er det en dyrehage med mange av Australias unike fauna. Bl.a. er det en mulighet til å komme tett på en koala og preget av sin myke pelsen. Noen store reaksjoner er det ikke på dem sover de mesteparten av dagen (de er nok lei av alle turistene som kommer og forstyrrer dem)

Leave Comment