Praslin – det vakre, langsomme livet

Øya Praslin ligger 45 km nordøst for Mahé. Flyturen tar knappe 15 minutter og en båttur tar en og en halv time. Praslin er en mye flatere øy enn Mahé, med høyeste punkt på litt over 300 moh. Øya har store skoger med palmetrær, men det er først og fremst de kritthvite, silkemyke strendene som har gjort sitt til at Praslin er blitt en favoritt blant mange turister som kommer til Seychellene. Og det krystallklare vannet, selvfølgelig, for strand og vann hører sammen som hånd i hanske.

Her råder det avslappede livet – late dager, både blant de rundt 5000 fastboende og blant de mange turistene. Øya har to større tettsteder, Baie Ste. Anne og Grand Anse, begge har noen forretninger, noen bilutleiefirmaer, noen spisesteder og det er i grunnen det hele. Lite kanskje, men det er nettopp dette lille, sammen med den rause naturen, som trekker turister hit. For her er naturen tett på.

Få andre steder er det så lett å utforske mangroveskogenes hemmeligheter. Langs strendene i bukta Anse La Blague er det fantastiske forhold for snorkling og nord på øya ligger Anse Azio, som mange reiseskribenter har kåret til verdens beste strand. På Praslin ligger forresten vakre strender på rekke og rad, og hvem som er vakrest er mer snakk om smak og behag. Det er ikke bare strender som er severdighetene her, naturperlen Vallé de Mai er av mange kåret til en slags Edens hage. Så attraktiv er den at den er kommet med på Unescos Verdensarvliste. Det er en flott vandretur mellom erotiske coco de mer-nøtter og en ellers variert vegetasjon, svarte papegøyer og andre mer fargerike fugler.

Det er så mye å oppleve på denne lille, vakre øya. Ikke minst selve hotelloppholdet, for her er standarden på hotellene langt over det man regner for middels mange andre steder.