Attraksjoner:
Mexico kan by på en rekke forskjellige attraksjoner, og her beskriver vi kun noen av dem:

Mexico by med omgivelser:
For mange blir dette det første møtet med Mexico, og det kan bli et intens møte for dette er en av verdens størst byer. Byen har noen fine byggverk og flere spennende markeder. Markedene blir kun en til to dager i byen før de drar videre. Siden byen ligger 2250m over havet er klimaet behagelig, men luftforurensningen er høy, særlig mellom desember og mai.
50km nord-øst for byen ligger Teotihuacan, som er Mexicos største oldtidsby. Trolig bodde det rundt 200 000 mennesker her under storhetstiden, ca 500år etter Kristus. 60km sør for byen ligger Cuernavaca. Her finner man mange fine bygninger og en flott innsjø. Prisene er høyere her enn ellers i Mexico.

Baya California: 
Den lange halvøya som er en fortsettelse av Amerikas California var lenge et underutviklet område og et populært hjemmested for folk på rømmen. I dag er stedet i færd med å bli en populær destinasjon for backpackere og campere. San Borja, som er en liten jesuitt landsby, vulkanplatået Sierra de San Fransisco med sine steinkunstområder (UNESCO) og det botasnke eventyrlandet Sierra de la Laguna på sydspissen er blant severdighetene her.

Yacatan & Øst kysten:
For folk flest er dette den mest kjente delen av Mexico. Ved siden av Acapulco finner man også Mexicos største turistmagnet, Cancun. Strendene her er blant de flotteste i landet og det er ypperlige forhold for alle typer vannsport. Hvis tilværelsen i Cancun blir slitsom, kan man dra lenger nedover kysten til Tulum med sine vel bevarte ruiner. Her er forholdene langt roligere og prisnivået lavere.

Vestkysten: 
Acapulco er den mest kjente destinasjonen på Stillhavskysten. Denne millionbyen vokser kontinuerlig og tiltrekker seg hoversakelig amerikanere. Dette synes i bybildet da det er mye glitter og stas. Kriminaliteten er også forholdsvis høy. Strendene er kritthvite og her finnes den beste havnen på vestkysten.

Avstander og Reisemåter:
Avstandene er store i Mexico. Fra USA grensen i nord-vest til Guatemala grensen i sør er det ca.3300km. Fra Baya California i vest til Yucatan i øst er det over 200km. Veinettet er rimelig godt utbygget. Det er god bussforbindelse mellom byer og tettsteder. Det finnes et tognettverk i Mexico, men dette er en tidskrevende reisemåte. Det finnes over 100 000 registrerte drosjer i Mexico City, og et stort antall piratdrosjer som man burde holde seg unna. Mexico City har også T-bane.

Byer og folketall:
Mexico har ca.108 millioner innbyggere og Mexico City er en av verdens største byer med over 22 millioner innbyggere. Landet er 1.92 millioner kvadrat kilometer stort og grenser til USA i nord, Guatemala og Belize i sør.

Helse og Vaksinasjon: 
Det finnes viss fare for følgende sykdommer; kolera, tropisk feber, hepatitt, malaria, polio, rabies, stivkrampe og tyfus. Dette avhenger blant annet av hvor du skal. Sjekk med din lokale lege/helsesenter samt Folkeinstituttets nettsted for mer info: www.fhi.no

Vann i springen bør ikke drikkes. Kjøp heller vann på flaske, gjerne med forseglet skrukork. Frukt og grønnsaker bør vaskes, ellers kan man spise det meste så lenge det er kokt/stekt.

Sjekk Folkehelseinstituttets nettsted for mer info: www.fhi.no
Drikk kun flaskevann med skrukork.

Klima:
Tropisk klima. Varmt og fuktig med en middeltemperatur på ca 30 grader. Varierer fra tropisk til ørkenklima. På grunn av landets varierte geografi endrer klimaet seg sterkt fra landsdel til landsdel. De høye fjellovergangene på øst- og vestkysten, og den fuktige og varme luften ved sjøen, gir mye nedbør. Tørketiden varer litt over 6 måneder, fra november til mai. Regntiden varer fra mai til oktober. Regner kommer som regel på ettermiddagen eller om natten. I de tropiske områdene forekommer orkaner og flommer.

Nordmenn synes normalt at temperaturen i Mexico by er meget behagelig. Gjennomsnittstemperaturen ligger her på ca 12 grader i januar og ca 16 grader i juni. Gjennomsnittlig nedbør i januar er 0,4 cm og i juli ca 12 cm. Det er stor forskjell på dag-, kveld, og nattemperatur. I den kaldeste perioden i desember/januar er det ikke uvanlig at det er kuldegrader om natten. I den varme årstiden er temperaturen om dagen gjerne oppunder 30 grader. Mexico by ligger ca.2300 meter over havet og er omgitt av fjell og åser. Byen som er en av verdens største er også en av de mest forurensende.

Kultur og Særtrekk:
Meksikanere er litt mer formelt kledd enn nordmenn. Shorts brukes vanligvis kun på stranden.

Hilsemåter: små forskjeller fra Norge. Venner av ulike kjønn møtes ofte med et kyss på begge kinn, mens gutter/menn møtes med en ”karslig” klem (først et håndtrykk, deretter en klem hvor man slår hverandre på ryggen med håndflaten et par ganger og til slutt et nytt håndtrykk).

Forretningsforbindelse: Mange forretningsfolk som kommer til Mexico vil oppleve at det nesten er like viktig å få et fortrolig forhold til den man gjør forretninger med, som den pris og kvalitet man tilbyr. De viktigste avtaler gjøres ofte over et måltid, vanligvis frokost eller lunsj. Lunsj spises rundt kl.14-15, og kan vare opptil flere timer.

Tequila er landets nasjonaldrikk, men Mexico har også kjente internasjonale ølmerker, som Corona. Tortillas, tacos, boritos og jalepenos er noe av den mexicanske maten som er kjent for oss. Det brukes mye chilli, så maten er som regel sterk.

Pass og Visumbestemmelser:
Ambassade i Norge:

Embassy of Mexico
Karenslyst Allé
0244 Oslo
Tel: 22 43 11 65
Fax: 22 44 43 52
E-mail: [email protected]

Norsk ambassade og/eller konsulat

Real Embajada de Noruega en Mexico
Avenida Virreyes 1460
Col. Lomas Chapultepec
C.P.11000 Mexico, D.F
Mexico
Tel: +52-5-540 5220
Faks: +52-5-202 3019
E-mail: [email protected]
Internettside: www.embassies.mfa.no

I tillegg finnes 8 konsulater.

Religion og språk:
Spansk er det offisielle språket. Noe engelsk snakkes i turistområdene. I tillegg finnes over 50 språk blant landets urbefolkning. Ca 90 % er romersk katolikker, ca 5% protestanter, resten består av tradisjonelle indianske religioner.

Strøm: 110V
Mobiltelefon: nettet er godt utbygd. Mexico bruker Iden og GSM-systemet. Sjekk med din teleoperatør hvis du trenger å bruke mobiltelefonen i utlandet generelt.

Tidsforskjell til Norge:
Vinter: 7 timer bak Norge. Sommer: 8 timer bak Norge.

Valuta og Prisnivå:
1 Mexicansk Peso. 100 Peso=ca.57 NOK(des 2006)
Reisesjekker(US$), USD, kredittkort: Alle vanlige kredittkort aksepteres.