Bangkok – Sørøst-Asias mest spennende by

En palett med farger. Markeder, kanaler og forgylte templer. Og med elven Chao Phraya som slingrer seg som en silketråd gjennom byen omgitt av palasser og templer. En historisk by, men også med shoppingsentre så moderne at du ikke finner maken selv i Europa. En variert by: her blandes det vakre med det stygge, det nydelige med det groteske – Bangkok er ikke en by du kan forholde deg likegyldig til.

Bangkok har ikke noe skikkelig enerådende sentrum, men har mange bydeler som alle har sin karakteristiske stil. Orientalsk, men også europeisk, doven, men også spennende. Om den er stygg eller vakker kan diskuteres, men Bangkok er en by du ikke kan forholde deg likegyldig til.
Tuktuk, denne smidige motorskyssen på tre hjul, taxi med klimaanlegg, Skytrain som bringer deg hurtig fra dit du skal, en supermoderne metro eller raske båter på tallrike kanaler. Eller for de dumdristige som passasjer: bak på en taximotorsykkel. Transportmetodene er like varierte som byen selv.

Enkle matboder på gaten eller eksklusive gourmetrestauranter – luksushoteller, som The Oriental, har i mange år vært kåret til verdens beste, eller pensjonater i ryggsekkreisernes område Khao San Road. Grenseløs allsidighet som gjør Bangkok til en av de meste spennende byene du kan besøke. I kofferten har du med deg en guidebok og kriminalromanen Bangkok 8 av John Burdett.

Severdigheter: Grand Palace og Wat Phra Kaew, det store palasset og smaragdbuddhaens tempel, Ratanakosin. Smaragdbuddhaen er hugget ut i ett eneste stykke jade og er det mest hellige i hele Thailand. Wat Po, det eldste templet i Bangkok med den hvilende buddhaen, 46 meter lang og 15 meter høy. Bangkoks Nasjonalmuseum, et av de største i Sørøst-Asia. Flytende markeder som ved Damnoen Saduak, 10 mil far Bangkok. Løs billett med en av fergene på elven og se hvor langt du kommer. Chinatown og Chatuchak helgemarked. Og shopping i varehus som MBK, Gaysorn, Siam Paragon eller Emporium. Og Pantip Plaza, en hver datafreaks Mekka.