Prisene er avhengig av sesonger

Det er enkelt å søke opp og bestille flybilletter. Betaling gjør du med debet- eller kredittkort. Men det er noen viktige detaljer du må være obs på. Vi har her skrevet rutinene for bestilling av flybilletter på nett.

Skal du fly fra A til B, tur/retur, så gjør du slik:
Eksempelvis skal du fly fra Gardermoen til Bangkok, og hjem igjen etter noen dager. Kanskje du har et bestemt flyselskap du vil benytte, for eksempel på grunn av bonuskort. Da går du rett til det selskapets hjemmeside.
Kanskje du ikke har noen oppfatning av hvilket flyselskap som går dit du vil, da søker du generelt på nettet. Dersom du bruker norske søkeord (Eksempelvis: flybiletter Oslo bangkok), får du opp flere bookingselskaper som retter seg mot det norske markedet. Hvis du bruker engelske søkeord (eksempelvis flight tickets oslo bangkok) får du opp en blanding av norske og internasjonale bookingselskaper. Du vil uansett få et stort utvalg av tilbud av både bookingselskaper og flyselskaper.

Du har kjøpt en turpakke fra en turoperatør i Bangkok, med start på en gitt dato. Da er det viktig at du tilpasser avreisedatoen fra Gardermoen slik at du når frem til avtalt tid. Avtal at turoperatøren møter deg på flyplassen i Bangkok (Suvarnabhumi International).

Uansett hvor du skal, vær obs på tidsforskjellen, og forskjellen ved norsk sommertid, og vintertid. Hverken Asia eller Afrika endrer klokka.

Etter å ha lagt inn avreisedato fra Gardermoen, legger du inn returdato fra Bangkok. Deretter
hvor mange passasjerer, eventuelt barn, osv, osv.

I løpet av bestillingen ser du også om det er direktefly eller mellomlandinger, varierende med hvilket flyselskap du søker på.

Klikk deg helt frem til betalingssiden, for å være sikker på å få med alle utgifter, eventuell bestilling av ekstra bagasje og måltider (det varierer fra flyselskap til flyselskap om de har alt inkludert eller om du må kjøpe tjenester i tillegg til netto pris for flybilletten). Noen flyselskaper kan du også bestille seteplass samtidig, eller gjøre dette ved innsjekking gjennom Internett. Vanligvis 24 timer før avgang.

Skal du fly ut fra A, og retur fra C, så gjør du slik:
Det er samme prosedyre som fra A til B, men på de fleste flyselskapers bookingside kan du krysse av for at du vil innom flere steder og til slutt hjem fra en annen flyplass enn der du landet første gangen. Også her har de forskjellige flyselskapene ulike løsninger og tilbud. Et eksempel her er at du vil til Kenya eller Tanzania på safari, og hjem fra Zanzibar etter noen dagers badeferie.

Allerede ved valg av flyplasser og dato, vil du vanligvis se tre valg av billetter: Tur/retur (Return), Én vei (One way) og Flere reisemål (Multiple destinations).

Skal du fly fra A til B med et flyselskap (eksempelvis fra Ålesund til Gardermoen)
og videre med et annet selskap, så gjør du slik:
Ofte så søker man opp rimeligste pris på flybilletter, og fordi de fleste avganger går fra noen få byer i Norge, er det mange som må ta et tilleggsfly for eksempel til Gardermoen, samme dag eller dagen i forveien. Og det samme ved retur. Det betyr for de fleste at de ikke kan få gjennomgangsbillett fra hjemstedet til Gardermoen, det vil si en billett som garanterer at du kommer videre dersom flyet du reiser med hjemmefra er forsinket. Da tar ikke neste flyselskap hensyn til deg, men drar avgårde mens du enten sitter på hjemstedets flyplass eller om bord i flyet som opprinnelig sulle vært fremme før det internasjonale flyet tok av. Det er du som må legge inn god tid for å være sikker på at du har nok tid ved en eventuell forsinkelse. I slike tilfeller må du også legge inn tid nok for å få bagasjen din, sjekke in på den internasjonale avgangen, gjennom sikkerhetskontroll osv.

Leave Comment