Cancun – strand og kultur

Det var i 1970-årene myndighetene la fra en plan om å skape en konkurrent til allerede veletablerte Acapulco. Den ble lagt utenfor den lille fiskelandsbyen Puerto Juarez på Yucatanhalvøya. Valget var ikke tilfeldig, her var det milevis med gylne strender, godt beskyttet av en lagune. Dessuten har Yucatanhalvøya har, med sine mayaruiner, noen av de fineste kulturminnesmerkene i hele Mexico. Det nye feriestedet fikk navnet Cancún.

Det var nordamerikanerne som først tok Cancún i bruk, men etter hvert har også europeerne fått øyene opp for dette feriemålet. Det som lokker er kombinasjonen sol og bad sammen med gammel kultur og få steder kan de interessene kombineres på en så fin måte som her. Men dette er ikke et sted isolert fra dagens Mexico, snarere tvert om: Cancún har fått sin del av dagliglivet. Dessuten er det ikke lang tid mellom hver fiesta. Øya Isla Mujeres kan egentlig inkluderes i Cancún, øya ligger bare 35 minutters fergereise fra hotellområdene. Vakker øy som kombinerer det karibiske med tropisk regnskog og gammel kultur.

Severdigheter
Minnesmerker over hele Yucatanhalvøya, det er gjort over 200 funn fra mayatiden her. Det er lett å leie bil og besøke stedene på egen hånd, men det går også turer til blant annet Yucatans mest kjente severdighet, Chichen Itáza, mayaruiner som går tilbake til tiden 900 år f.Kr. Det er heller ikke langt til korallrevene på øya isla Cozumel, et av de fineste dykkestedene i verden. Og det er også muligheter å reise over til Cuba som ligger bare 200 km. borte.