Bali – drømmenes øy

En fantastisk ferieøy som appellerer til den kulturinteresserte, stranddyrkeren og til estetikeren. Så har da også Bali vært et attraktivt feriemål helt fra 1930-årene, da velbeslåtte vestlige turister begynte å innta øyas gylne strender. I 1950- og 1960-årene var øya et kjent oppholdssted for hippiebevegelsen, før den moderne turist begynte å innta øya i begynnelsen av 1970-årene. Bali står for mange mennesker som den optimale feriedrømmen. Det er ikke uten grunn; balineserne er varme, gjestfrie mennesker som det er lett å komme i kontakt med – du føler deg velkommen.

Bali dekker mange ferieønsker: her er det plass til både surferen som ønsker bølger så høye som mulig, og barnefamilien som vil ha rolige, langgrunne strender. Gylne strender og strender med svart lavasand. Og når du ønsker noe annet enn palmer og strender har øya en variert natur og kultur. Mange av de største opplevelsene finner man i fjellene eller i små, hyggelige landsbyer. Aktive turister har også kommet til riktig sted, her er det fine muligheter for terrengsykling vandring og alle typer vannsport. Ikke rart at Bali er et reisemål man ønsker seg tilbake til.

Severdigheter
Snorkling på korallrevene rundt Lovina Beach og strendene rundt Singaraja. Kulturbyen
Ubud har to kunstmuseer, butikker for brukskunst og danseoppvisninger. Turen dit går gjennom et meget vakkert landskap.
Tirtagangga, med rismarker og et unikt vannlandskap. Små basseng for en dukkert. Pura Besakih, tempelet på sørvestre delen av vulkanen Gunung Agung, over 3000 meter høy. Kunsthåndverk holder høy kvalitet.