Hua Hin – nesten kongelig

Hua Hin er et gammelt, populært feriested for thailenderne, først og fremst fordi stedet har en god jernbaneforbindelse med Bangkok, men også fordi landets populære konge har et av sine palasser her.

Det gamle, vakre Railway Hotel er i dag oppgradert til et førsteklasses turisthotell (det var her filmen deler av The Killing Fields ble tatt opp), et helt riktig sted, også for deg som ikke bor her, å nyte afternoon-tea og den engelskspråklige avisen Bangkok Post.

Hua Hin er et sted som har satset på turisme, men det et gjort på en slik måte at det ikke virker for påtrengende, derfor har stedet klart å bevare mye av sin gamle, lune sjarm. Byen ligger bare 20 mil fra Bangkok, nært men ikke for nært. Tidligere var lukten fra fiskebåtene ganske sjenerende, men de har nå fått ny havn utenfor byen. De mange fiskerestaurantene, nærmest verdensberømte, er derimot bevart og er med på å gi Hua Hin både stemning og kvalitet.

Stranden er samlingsstedet. Litt steinete rett nedenfor sentrum av byen, riktignok, men den flater fin og lang (5km) ut sørover. Mye av livet foregår her, og i juni arrangeres det en stor, internasjonal jazzfestival på stranden.

Severdigheter: Det gamle jernbanehotellet, nå Sofitel, er noe helt for seg selv. Chatcai Market i Thanon Dechanuchit innbyr til rene matorgier, mens du kan ri høyt på en elefant i Elephant Village, noen kilometer utenfor byen. Prachup Khiri Khan, den livlige provinshovedstaden ligger to timers bussreise lenger sør og har en stor fiskeflåte. Fin dagsutflukt, skalldyrmiddag inkludert.

Kaeng Krachan, landets største nasjonalpark, ligger et par timers reise nordvestover (se under Cha-Am) og Khao Sam Roi Yot, fjellet med tre hundre topper, er nasjonalparken sør for Hua Hin. Vakre strender med delfiner og skog med aper og antiloper.
Rett utenfor Hua Hin ligger noen av Thailands beste golfbaner.