Pattaya – Thailands største turistmål

Sol og strand, golf (med baner tegnet av berømtheter som Robert Trent Jones og Jack Nicklaus), vannsport, tennis og gokart – og et ganske hektisk nattliv: Pattaya har alt dette. Stedet har hatt et frynsete rykte i mange år, men det er nå lagt ned mange penger i oppgradering av strender og overnattingssteder, vannkvalitet og infrastruktur.

Mange norske turister, også barnefamilier, sverger til Pattaya og reiser dit igjen og igjen. Dette er en turistmaskin og stedet har et tilbud til de aller fleste. Den seks kilometer lange stranden Hat Jomtien er godt egnet for barnefamilier og windsurfere, det samme gjelder Naklua nord for Pattaya. En annen fordel med Pattaya er at det ikke ligger mer enn 15 mil sør for Bangkok, ca. to timers bussreise. Dessuten har Pattaya noen av de beste sportsanleggene i hele Thailand.

De mange dykkeskolene tilbyr opplæring til dykkersertifikat og gjør utflukter til de 12 små øyene som ligger rett utenfor kysten; flott for både dykkere og snorklere.
Pattaya er kjent for sine mange gode restauranter, og for sitt hektiske uteliv.

Severdigheter: Ripley’s World of entertainment – museum og futuriske rariteter, Bottle Art Museum – med 300 flasker med miniatyrskip, landskap etc. Pattaya elefantby – med elefantskole og fotballkamper for elefanter, Ko Lan – koralløyer en mil utenfor Pattaya., fiskebåthavnen Si Racha og Pattaya Festival med fyrverkeri, sandslottbygging og skjønnhetskonkurranser.