Cairns

Kanskje det kuleste stedet i verden!?
Det er så mye å se og oppleve Cairns som tilhører en av mine favoritt steder jeg har vært på. Cairns er egentlig ingen stor by det er vel et par tusen som bor her men byen er dominert av eventyrlystne turister. Det er noen hoteller her og der så overnatting bør ikke være et problem (hvis du ikke kan komme dit i høysesongen selvfølgelig). Byen ligger mellom fjellene som er foret med regnskog og utenfor byen er de små paradisøyer og Great Barrier Reef. Og ved siden av byen er mangrovetresumpene med krokodiller.

Her i Cairns jeg snorkle for første gang først av øya Fitzroy Island og deretter i Great Barrier Reef (Moore Reef), og det var virkelig en opplevelse. Alle disse fiskene og fargerike planter som er på bakken, det var fantastisk. Men litt redd de var selvfølgelig hvis det skulle komme en hai eller en giftig manet. Hver gang du slår av hodeskallen til å se ned i vannet så sannsynligvis dukket alltid noe merkelige dyr, kan være noen lange blå fisk eller mye lille gule. Så det var utrolig spennende.

Fitzroy Island
På øya Fitzroy Island bodde vi over natten i en bungalow det var en opplevelse i seg selv. Det ble ikke mye søvn den natten kan jeg si, det gikk øgler på veggene i søpla raslet gigantiske maur som var ute etter noen gamle Cola tinn store biller kom summende ånd natten kom en monsunregnet etc. Det var som ikke brukes på dette utrolige aktiviteten av alle insekter og natur men det var garantert en opplevelse. Hvis man kunne gjette hvor King Kong lever så sannsynligvis ville Fitzroy Island for å være en god gjetning en gammel vulkansk øy med høye fjell kledde tett regnskog men fine strender rundt det.

Green Island
Green Island er også et paradis øy Fitzroy Island men det er ingen fjell øya er svært liten og du går rundt den i 30-40 minutter. Her er dominert av japanske besøkende som var glad for å komme hit for å snorkle og ta bilder. Her kan du også gå en Semi-Sub dvs. en nedsenkbar glassbunn som gjør at du kan se under vann. Men gjør ikke fargene like bra som om du snorkle selv. Og blåser det så rocka ubåten riktig var noen som måtte stå opp ganske så raskt.
Hvis du fjerner alle japansk så det har nå funnet to Paradise alltid! Vel verdt et besøk!

Hvis du ønsker å se en vill alligator kan gjøre det i mongroveträsken tilgjengelig rett utenfor Cairns. Men det er ikke så mange krokodiller forbli for mennesket å utrydde dem så klart. Det skjedde før til sporadisk krokodille kunne komme inn Cairns men det var i de gode gamle dager. Vi hadde alle den samme sving og deretter fikk en vill krokodille på nært hold vel ikke for nær fordi da jeg ikke ville ha vært i stand til å skrive denne teksten. men spørsmålet er bør du gå og se på disse ville dyr eller er det bedre å mislykkes? For krokodillene skyld derfor vi forstyrre deres naturlige miljø mens når det er en interesse for å bevare krokodiller vill når du kan tjene penger ved å vise dem ellers vil det være poser med hele bunten!? Vanskelig spørsmål. Gjøre det som er best for krokodille (og alle dyr for den saks skyld)!

Når det er sagt er det vanskelig ikke å være glad i byen Cairns med sine omgivelser og miljø. Men det må holdes på alle måter! Hvis turisme gjør den er skadet eller hvis du da prøver å bevare det er spørsmålet.
Hvor er da Cairns? Vel det er på østkysten av Australia, veldig langt nord, nesten 300 mil nord for Sydney.

Leave Comment