Puerta Plata – en by blant strendene

Puerta Plata, på landets nordkyst, representer et av de mest kjente turiststedene i Dominikanske republikk. Ja, den første ”turisten” var Columbus som, i 1493, grunnla det første europeiske samfunnet her på nordkysten. Det var også Columbus som døpte det 800 meter høye fjellet over bukten, Pico Isabel de Torres, etter den spanske dronningen.

Nordkysten tilbyr en stor variasjon med aktiviteter, med alt fra snorkling og dykking til kiting og havfiske. Strømmen av minibusser som går langs nordkysten gjør også at du føler en frihet til å ikke bare være i Puerta Plata, men også besøke andre steder langs kysten.

Puerta Plata er et hyggelig sted, med en skyggefull park, ravmuseer og en hyggelig liten kabelbane. Det er også den største byen på nordkysten, så den har alle en bys fasiliteter. Likevel: Det er først og fremst strendene utenfor byen som her er den store attraksjonen.

Severdigheter
Museo del Ambar Dominicano, med en imponerende samling kunst laget av rav. Kabelbanen opp til Pico Isabel de Torres med en Kristusstatue som er stor, men mindre en den i Rio. Flott utsikt. Fortet Furete de San Felipe fra 1600-tallet og fyrtårnet, 25 meter høyt, kultursenteret med dans- og musikkarrangementer samt Brugal romdestilleri – med smaksprøver. Et par kilometer øst ligger Playa Dorada med sine hotellkomplekser men også med en deilig, lang strand.