Øya Mahé – variert og vakker 

Mahé er den største øya på Seychellene. Det er også den øya hvor det bor flest mennesker. Hovedstaden Victoria, som er verdens minste hovedstad, ligger også her. Mange vil nok påstå at denne hovedstaden også er en av de hyggeligste i verden. Victoria er øyrikets handelssenter. Det er en fin tur å rusle rundt på Victoria market en tidlig morgen og derfra ned til kaiene hvor det er en regelmessig båttrafikk ut til de mange øyene.

Det er på Mahè den internasjonale flyplassen ligger og mange reiser videre til øyer som Praslin og La Digue, så fort man har landet på Mahé. Man må ikke glemme at Mahè selv er et meget attraktivt feriemål.

Strender og krystallklart vann, det er det som trekker når en reise til Seychellene, men det er også viktig å understreke at landet har så mye mer enn det å by på. På Mahé er det fjell på over 900 moh. og rundt dem ligger det en både mytisk og mystisk regnskog med en intens grønnfarge og en overveldende blomsterprakt.

Mahé er en ganske liten øy, 27 km. lang og 8 km. bred på det bredeste. Leier du bil når du lett over øya på en dag. Stemningen her er samtidig både behagelig og spennende og siden de fleste av landets 81 000 innbyggere bor på denne øya, har den også et aktivt folkeliv som mange av de andre øyene mangler.
Det blågrønne vannet, strendene (Anse Solei er kåret til verdens nest beste), de høye fjellene, regnskogen, blomsterprakten og folkets vennlighet – Mahé med hovedstaden Victoria er et reisemål i seg selv.