Kuala Lumpur – motsetningenes by
Kuala Lumpur, KL blant kjennere, er en av Sørøst-Asias mest moderne byer, med store shoppingsentre, luksushoteller og skyskrapere. Og midt i alt det moderne ligger det gamle malayiske hus og hus fra den tiden da landet var en britisk koloni. Det har i KL blitt tatt mye bedre vare på enn i andre sørøstasiatiske byer, som for eksempel Singapore, og det gir byen en egen sjarm.
KL er en av de minste hovedstedene i Sørøst-Asia. Det gjør at byen er enkel å få oversikt over, så det er lett å føle seg hjemme her.
KL har gjennom tidene vært en møteplass for mange kulturer – indere, kinesere, malayer – og som et resultat av dette er byen en av de mest spennende byene i Østen for gourmeter. Et annet bevis på den store kulturmangfoldigheten er at man her ser moskeer, kirker, hindu- og buddhisttempler side om side.
Mange bruker Kuala Lumpur for et kort opphold der man enten starter eller avslutter en rundtur i Asia, men byen er interessant nok for et lengre besøk.
Det er lett å ta seg rundt i KL med Monorail, Metro eller taxi. Det siste er rimelig, men spør om taxien har taksameter før du setter deg inn. Se etter gratisavisen Juice, der står det mye om ukens konserter, utstillinger og andre arrangementer.
Den malaysiske valutaen heter ringit.
For tiden er 1 NOK 0,50 ringit. Prisnivået er generelt lavt. Kuala Lumpur regnes som en meget trygg by.
Severdigheter: Shoppingsenteret Suria KLCC i golden Triangle, Petrona Towers – tvillingtårnene – er en av verdens høyeste bygninger, 432 meter høyt. China Town er interessant det samme er Little India. Slappe av gjør du i dyre- og fugleparken Lake Gardens. Gamle hus og en fantastisk sommerfuglavdeling.
Islamic Art Museum har en av verdens største samlinger med muslimsk kunst.
Merdeka Square er det historieske kvartalet med mange hus fra kolonitiden. Malaysias symfoniorkester avholder konserter ved Petrona Towers hver lørdag og søndag.
Pasar Malam, Jalan Petaling, Chinatown – nattmarked der du får kjøpt det meste. Ikke alt originalt, riktignok,”same, same – but different”.