Natal – Brasil

Samba, regnskog og fotball på stranden kan det være noe annet land enn bare Brasil? Her er alle leve med rytmen i blodet og tar hver dag som den kommer. Tar du det bare rolig her og du lever livet. Her er det lange strender og sommer hele året og slappe av her.
Natal er en by i den nordøstlige delen av Brasil og man kan si at det er brasilian egen resort.
Den nordøstlige delen av Brasil der Natal ligger tilhører imidlertid en av de fattigere delene. Dette er arbeidsledigheten høy og mange lever på samme måte som de gjorde for hundre år siden.

Billige drinker og brennevin

Deres berømte drikke Caipirinha [kaprinja] kostet oss bare 2:50 stykket !! Og da vi var på varehuset Carrefour kjøpte meg en flaske med rom Baccardi 980 ml i ca 30 kroner. Det er hva jeg kaller billig. Deres innenlandske sprit er så billig at når jeg kjøpte en kokosnøtt for 20 NOK, hadde jeg ingen anelse om at det var også fylt med sprit.

Strendene

Stranden som trekker flest folk spesielt i helgene når selv alle brasilianere er der. Den har en tre kilometer lang strand full av hoteller og restauranter. Ligger ca 14 kilometer sør for Natal. Ikke så barnevennlig.
Andre strender er:
Genipabu som ligger om lag 30 kilometer nord for Natal. Stranden er kjent for sine sanddyner som kan være opp til 50 meter. Vakre palmer og mørk sand. Barnevennlig.
Pria da Pipa som ligger ca 90 kilometer sør for Natal. Uberørte strender med vekslende rolig farvann sanddyner, klipper og naturlige bassenger hvor du kan svømme med delfiner. Barnevennlig.
Búzios etter byen Búzios ligger 40 kilometer sør for Natal er fantastiske strender med hvite sanddyner, kokospalmer, små gårder og uberørt jungel.
Pirangi do Sul og Pirangi do Norte,  rolige småbyer med flotte strender.

Ordbok

Husk at nesten ingen kan være et ord engelsk her, alle snakker pourtogisiska. Så det er flott å bringe ordbok og prøve å lære noen ord før du kommer hit har det vært svært nyttig at jeg kan garantere. Noen av menyene er på engelsk men de fleste bare pourtogisiska så lære ord om mat slik at du vet hva du skal bestille i.

Beachbuggytur

Det er den store turist ting her, alle må gå på en beachbuggytur. Vel, vi gjorde det også og det var virkelig moro og fantastisk! Selv om man må lure på hvordan det vil bli når det er flere turister her vil alle strendene kanskje bli brutt kjøring av biler kanskje til og med køen, hvem vet? Men uansett, vår sjåfør kjørte som en tulling blant sanddynene og de var veldig redd for at vi ville Volta rundt. Det skjedde noen ganger sa han men da var det litt mer uerfarne sjåfører som var på farten. Vi var ute hele dagen det koster ca 500 NOK inkludert sjåfør og bensin for to personer. En beachbuggytur kan enten bestille gjennom deres reisebyrå kontor på stedet.

Penger

Valutaen heter Real (R $) her og akkurat når vi var der hadde avtatt og var ca 2,50 for real. Dette betydde at alt var super billig! Vi la merke til at det kan være litt vanskelig å få pengene i maskinene måtte vi ta oss til en bank (Banco do Brazil, kan man også benytte seg av Bradesco minibanker) hvor de hadde en maskin som fungerte ok med internasjonale Visa-kort. Pengevekslerne var litt her og der og kurset var vel ok det.

Mat Shopping

Ponta Negra der vi var det et par små butikker som selger mat men må gå til de store butikkene og for å handle. Hva var morsomt var da man ville betale, alt var så utrolig billig. En boks med øl koster bare R $ 0,75, og en flaske Baccardi Roma 980 ml gikk til R $ 10,20. Hva var ikke så gøy men mer fascinerende var kasserer både stemplet i prisen og setter ned varene i en liten tynn plastpose, det var i utgangspunktet litt tynn pose for hvert produkt så kan du forstå selv hva resultatet var 40 -50 poser og lange køer. Her er det umulig å handle for ukens måltider og deretter ta bussen hjem,. Må du ha en bil eller ta en taxi for å komme sammen alle disse posene  og snakke om morsomt hvis du bor i en leilighet og må kjøre opp og ned til få med seg alle varene.

Spise ute på restaurant

I restauranter er det hovedretten vanligvis utformet for to. Så man bør bli enige om hva de vil. Prisene som er oppført i menyene er for to personer og du får mye mat! Vi ble veldig positivt overrasket over maten.
En fin restaurant vi kom til når vi var ute på en tur som heter Punto Massimo.

Kjøpe flaskevann, eller koke

Leave Comment