Koh Samui – en øy å bli glad i

En av de mest populære ferieøyene i Thailand. Øya hadde kultstatus blant ryggsekkreiserne i 1980-årene, men er nå en øya som har gitt til alle typer turister. Koh Samui er landets tredje største øy og en del av et øyrike med til sammen 80 øyer, hvorav seks er befolket.

Koh Samui er i dag en velsmurt turistmaskin, men det er stor variasjon i type turister, og utbyggingen er gjort på en meget varsom og fornuftig måte. Derfor står Koh Samui fram som et av Thailands mest travle, men også attraktive reisemål. Et eksempel på bevisst utbygging: Intet hotell skal være høyere enn høyeste palmetopp. Så enkelt kan regler uttrykkes.

Chaweng og Lamai er de største strendene på øya, begge på østkysten. Flotte strender, og det er i området bak øyas mest hektiske uteliv forgår om kveldene. Ønsker du mer ro anbefales strendene Mae Nam, Bo Phut og Bang Rak – eller Ao Thong Yang på vestsiden av øya. Øyas styrke er dens skjønnhet og variasjon, her er noe for alle. En øy å bli glad i.

Severdigheter: Gullbuddhaen ved Bangrak er øyas største attraksjon. På toppen av en bergnabb troner en tolv meter høy buddhafigur i lotusstilling. Øya har også to fosser. Litt bleke i forhold til de norske, men områdene rundt er vakkert og ved det ene, Na Muang, kan du også ri på elefanter. Øya har også et erotisk innslag: Ved Lamai Beach har vind og sjø fått fram figurer som mange tolker erotisk. Koh Samui Butterfly Farm er flott. På Koh Samui kan du også se bøffelkamp, thaiboksing, du kan gå turer opp mot fjellene i det indre av øya eller padle med kajakk til Ang Tjong National Marine Park. Leopardkatt, langhalet makak, oter, villsvin, varaner og pytonslange er noe av det du kan se her.