Phuket – vakker og variert ferieøy

Phuket er Thailands største øy og den er den rikeste, tettest befolkede og mest besøkte øya. Øya har fått rykte på seg for å være en eneste stor turistmaskin, men det er langt fra sannheten. Phuket er fem mil lang og to mil bred og det betyr at selv om det er mange mennesker her så er det også mange muligheter til å finne ensomme og bortgjemte steder for deg som ønsker det. Dessuten er turismen selv på steder som Patong, Kata og Karon meget velorganisert. Og litt utenom disse: strandhus på syltynne stolper.

Det er ikke uten grunn at Phuket er blitt så populær: Her veksler naturen mellom brede, mer enn fire mil nesten sammenhengende strender, sandsteinklipper, tropisk vegetasjon, gummiplantasjer og kokospalmer. Vakkert og interessant.

Gjennom historien har Phuket vært møtested for mange kulturer: portugisiske sjøfarere, kinesiske kjøpmenn, arabere og tamiler fra India – de har alle vært her. Det gjenspeiler seg i multietnisk balnt annet med maten og få steder i Thailand har de så mange spennende retter på menyen.

Phuket er navnet på øya, provinsen og på den største byen. Byen Phuket er en fascinerende blanding av kinesisk, malayisk og europeisk stil og mellom dette røde, kinesiske templer.

På Phuket får du blandingen av en stor by og endeløse strender.

Severdigheter: Phuket er på sitt beste når det gjelder utvalget av aktiviteter. Her er det mye å finne på: Regnskogen i nasjonalparken Khaeo Phra Taeo. Thai Village med thaiboksing, dukketeater og folkedans. Phuket Butterfly Garden med fargerike fisker og sommerfugler. Nasjonalparken Khao Phra Taew Forest Reserve, dagsturer til Ko Phi Phi der filmen The Beach ble spilt inn. Dykking og snorkling, seilturer, havfiske og kajakkturer. For både barn og voksne: Rehabiliteringssenteret for gibbonaper ved Bang Pae og Phuket Fantasea, en temapark som får selv Las Vegas til å blekne. Ko Hae er en koralløy ve Rawai. Flotte strender og snorklemuligheter.