Koh Chang – spennende øy i Siambukta

Koh Chang er Thailands nest største øy, bare Phuket er større. Det er en grønn og frodig øy. Hele 70 % av øya består av regnskog, den best bevarte i hele Thailand. Dette gir en unik variasjon i landskap og muligheter. Nettopp derfor er øya et flott feriemål for alle aldersgrupper, både for dem som ønsker aktivitet og for dem som ønsker å ta det mer med ro.

Klipper deler strendene så her er det muligheter til finne en litt for seg selv. Koh Chang er en vakker øy og fremdeles ganske uberørt, med kritthvite, myke strender omkranset av lutende palmer – nærmest perfekte. De fleste og beste liger på vestkysten av øya: White Sand Beach, Coconut Bay og den vakre stranden Hat Thanam er alle flotte strender.

Inntil ganske nylig var øya nesten utelukkende besøkt av ryggsekkreisere på vei til Kambodsja.

Etter at det ble bygget internasjonal flyplass ved byen Trat på fastlandet er besøksbildet annerledes og det er i løpet av de siste årene bygget en rekke hoteller med internasjonal standard. Ja, øya er på vei til å bli riktig sofistikert.

Severdigheter: Koh Chang betyr Elefantøya, elefantridning er da også en av de mange aktivitetene på øya. Koh Chang er del av en større nasjonalpark som består av 46 øyer. I dette området er vannet krystallklart og utflukter til de andre øyene er populært, både for den som vil dykke og for den som vil snorkle. Havfiske er også populært.
Trekkingturer i dampende jungel er en annen severdighet og dyrelivet er rikt og variert. Øya er også en av de ganske få i Thailand som har severdige fossefall. Og samler du på land er det ikke mange milene ned til Kambodsja, visum får du på grensen.