Krabi – trivelig by ved Andamanhavet

En hyggelig by, og hovedstad i provinsen med samme navn. Krabi ligger 100 mil fra Bangkok og 18 mil fra Phuket. Den ligger som et sentrum for alle utflukter og attraktive reisemål: Ko Lanta i sør, Ko Phi Phi i sørvest og med bare kort avstand til strendene i Ao Nan og Ao Railey.
Mange foretrekker å bo ved strendene, men noen ønsker å bo fast i byen Krabi og heller bruke dagene på forskjellige strender.

Krabi er ingen stor by (24 000 innbyggere) som kan skilte med store severdigheter, men det er en likendes by med mange gode og hyggelige spisesteder. Det er fint å rusle langs elven som her renner ut i Andamanhavet. Her er det en fin balanse mellom antall turister og thailendere, du har virkelig en følelse av å oppleve Thailand. Krabi er en by med naturen tett på, med bakker og sukkertopp-fjell. Og så maten! Duftene fra matmarkedet innbyr til egne smaksopplevelser: friterte skjell i olje, bønner og lime, reker i nudler, tofu, og kraftige peanøttsauser. Og verdens beste ananas!

Severdigheter: Morgenmarkedet i Thanon Maharat, det største ferskvaremarkedet i Sør-Thailand.

Et fargerikt marked med hai, blomster og stabler av chili. Buddhisttempelet Wat Kaew. Gå dit om morgenen så møter du rekken av safrangule nonner, mange vil gjerne snakke engelsk. Båttur til mangroveskogene. Utilgjengelige, mørke labyrinter. Oter, slanger og øgler – aper og masse sjeldne fugler. Mystisk og spennende. Og utflukter til strendene øyer og strender blant annet til James Bond-øya der Mannen med den gylne pistol ble filmet.