La Romana – en liten storby

La Romana ligger 13 mil øst for Santo Domingo, etter forholdene et ganske stort sted med over 200 000 innbyggere. Dette er også et ganske rikt område, mye takket være at stedet i nesten hundre år har vært et sentrum for sukkerindustrien i landet.

I dag har også turistindustrien stor betydning for økonomien, ikke minst fordi La Romana har et av de største enkeltanleggene i landet (bygget av sukkerselskapet), Casa de Campo Resort, som dekker over 24 000 dekar. Et enormt, dominerende anlegg med særegenheter som en toskansk landsby og polobane, med dusinvis av restauranter og 15 svømmebassenger innenfor sitt eget område, men også et delvis lukket område for dem som ikke bor der. Men: Golfbanen, designet av den kjente Pete Dye, er åpen for alle.

Det sagt: La Romana er i seg selv en travel, likendes by der det ikke er langt til det avslappende livet på en gyllen sandstrand.
Severdigheter
En av severdighetene her, når vi ser bort fra strendene, er kunstsenteret Altos de Chavón, med nylaget kunst i gammel stil og et interessant museum over pre-colombiansk kunst. Her er det også ofte arrangementer i det 5000 seter store amfiteateret. Mange trekker også til La Romana fordi restaurantutvalget her både er variert og godt. .

Til høyre finner du en oversikt over noen av de hotellene vi kan tilby i La Romana-Bayahibe. På jakt etter noe annet? Våre erfarne reisekonsulenter hjelper deg.

LA ROMANA-BAYAHIBE