Dag 01:
Avreise fra Oslo Gardermoen på ettermiddagen. Vi flyr med Finnair via Helsinki til Delhi og ankommer Delhi om morgenen dagen etter.

Dag 02:
Ankomst Delhi – Velkomst
Ettermiddagssightseeing i New Delhi hvor vi besøker Qutab Minar. Dette fantastiske bygget fra 1200 tallet er over 70 meter høyt – og skåret ut for hånd. Turen går videre til keiser Humayun mausoleum. Han var grunnleggeren av Mughal arkitekturen og det imponerende Lakshminarayan tempelet. Deretter passerer vi India Gate – et minnesmerke over falne soldater -, presidentpalasset, parlamentet, og interessante bygninger fra kolonitiden.

Dag 03:
Delhi – Jaipur.
Vi reiser fra Delhi til Jaipur med bil. Innsjekk på hotell i Jaipur. Kvelden er til egen disposisjon.

Dag 04:
Jaipur.
Morgenen tilbringes i det store Amber Fortet hvor vi bl.a. skal ri på elefanter opp til inngangen på fortet, slik de geistlige ankom stedet i gamle dager – et minne for livet! Amber er et klassisk, romantisk Rajasthan fort. Eksteriøret kan nok virke litt forfallent, men interiøret er imponerende og godt restaurert. Her kan man se flotte veggmalereier med motiver fra bl.a. jakt, krig og festivaler. Diverse speil og edelstener er også en del av dekorasjonene på veggene. I Jag Mandir finner vi et rom med navnet Sheesh Mahal. Her er vegger og tak dekorert med glitrende biter av speil som ble importert fra Belgia.

Underveis stopper vi for å fotografere Hawa Mahal, The Palace of Winds. Dette er en 5 etasjers bygning, med nesten 1000 vinduer. Flere av disse har nisjer slik at kvinnene i kongefamilien kunne overvære seremonier på gaten uten å bli sett av menneskemassen.

Etter lunsj går turen til Maharaja Palasset som var de kongeliges bolig. Det meste av dette store palasset er i dag et museum, mens en mindre del fortsatt er i bruk av dagens kongefamilie. Palasset dekker nesten en syvendedel av Jaipur by. En av hovedattraksjonene er avdelingen med pistoler, geværer, sverd og andre imponerende våpen som ble brukt av de geistlige på den tiden. Dagen avsluttes i Jantar Mantar, som er det største stein- og marmor observatoriet i verden. Dette ligger nær inngangen til palasset. Her finnes bl.a. 17 store instrumenter, hvorav de fleste fortsatt er operative.

Dag 05:
Jaipur – Ranthambore.
Vi reiser fra Jairpur til Ranthambore med bil. Innsjekk på hotell i Ranthambore.

Dag 06:
Ranthambore
Ranthambore reservasjonen ligger i den nordvestlige delen av Rajasthan. Området er kjent for sine tigere fikk status som nasjonalpark i 1980. Det finnes flere andre typer dyr, alt fra antiloper, bjørner, rever til over 260 ulike fuglearter. Her skal vi ha en morgen og en ettermiddagssafari.

Dag 07:
Ranthambore – Agra
Vi reiser fra Ranthambore til Agra med bil. Innsjekk på hotell i Agra.

Ettermiddagen tilbringes i Taj Mahal, Indias mest kjente byggverk som var en gave fra Shah Jahan til hans dronning Mumtaz Mahal. Arbeidet startet i 1630. Det tok 17 år og 20.000 arbeidere fra bl.a. Persia, Tyrkia, Frankrike og Italia for å bygge dette vakre marmorpalasset.(Taj Mahal er stengt på fredager).

Dag 08:
Agra – Jhansi – Khajuraho
Transport til jernbanestasjonen i Agra for togreise til Jhansi. I Jhansi blir dere møtt av våre representanter som kjører dere til Khajuraho. Underveis besøker vi den lille byen Orchha, kjent for å være rik på kulturarv.
Innsjekk på hotell i Khajuraho.

Dag 09:
Khajuraho – Varanasi
Frokost og formiddagstur i Khajuraho. Vi besøker byens flere templer og reiser til flyplassen i god til for flyet videre til Varanasi. Vi ankommer Varanasi på ettermiddagen. Etter innsjekk på hotellet tar vi en kveldstur til elven Ganges for å se seremonien, Arti, som utføres med lys og røkelse av hinduistiske prester.

Dag 10:
Varanasi
Båtcruise på Indias største elv, Ganges. Gangeselven begynner i det mektige Himalaya og strekker seg over 2500 km. For hinduene er Ganges hellig og elven blir ofte referert til som ”Moder Ganges”. Senere besøker vi Viswanath tempel, også kjent som det gyldne tempel, fordi taket er dekket med gull.

På ettermiddagen reiser vi til Sarnath, ca 10km fra Varanasi. Stedet bærer preg av historien om at dette er stedet Lord Buddha gav sine første disipler sin velsignelse. Videre skal vi besøke blant annet et arkeologisk museum og Ashokan Pillar.

Dag 11:
Varanasi – Delhi
Frokost på hotellet og formiddagen til egen disposisjon. Vi flyr i god til fra Varanasi til Delhi og sjekker inn på hotell i Delhi.

Dag 12:
Frokost og transport til Delhi flyplass. Hjemreise med Finnair via Helsinki til Oslo. Ankommer Oslo Gardermoen på ettermiddagn.