Langkawi – der roen senker seg

Langkawi ligger på vestkysten av Malaysia, like ved grensen til Thailand. Øygruppen består av over et hundre øyer, men det er bare Pulau Langkawi som er har en fast bosetning, ca. 45 000. Langkawi har nylig fått status som World Geopark av UNESCO.

Langkawi er Malaysias mest populære feriemål – et deilig feriemål! Hit reiser man for å slappe av, bade eller vandre langs de lange, hvite sandstrendene. Det er forresten nok av små bortgjemte strender også. Her hersker roen, og den eneste avvekslingen man tillater seg er å dra på små utflukter til andre øyer, mest for å snorkle og dykke eller rusle hyggelige turer til små fossefall. Ellers er det mest å dovne seg under vaiende kokospalmer. Ikke helt under palmen, forresten, en kokosnøtt er tung og hard så det kan bli katastrofalt … Standarden på hotellene er jevnt over meget høy, så Langkawi regnes for å være et litt eksklusivt reisemål.

Ønsker man litt avveksling leier man seg en bil og kjører langs kysten eller innover på øya. Her er det sakte landbruk som rår, det brukes vannbøfler på rismarkene og ser ikke ut til at så mye har forandret seg på mange år. Kanskje det ikke bør det, tenker man kanskje, for folk her er usedvanlig smilende og vennlige.

Severdigheter: Langkawi har ingen store severdigheter. Jo, forresten: Langkawi er tollfri sone. Det vil si at det meste er litt billigere her enn andre steder i Malaysia. Kilim nasjonalpark med mangroveskogene, hvite strender og blå laguner er en flott opplevelse. Dayang Bunting er den nest største øya i arkipelet. Merkelig nok finner du Malaysias nest største ferskvannsjø her.

Det er billig å leie motorsykkel eller bil, men folk kjører kanskje uvørnt her så du bør være godt kjørevant. Er du ikke det er mer tjent med en arrangert tur. Du kan også leie drosje. Ellers er det turer med båt til de andre øyene som er den store attraksjonen. Det går taubane opp til fjellet Gunung Mat Cincang som ligger på 705 moh.