Dag 1 – Avreise
Avreise fra Oslo Gardermoen på morgenen. Vi flyr med Jet Airways og ankommer Delhi om kvelden. Transport til hotellet og innsjekk på hotell.

Dag 2 – Delhi
Formiddagen til egen disposisjon.
Ettermiddagssightseeing i New Delhi hvor vi besøker Qutab Minar. Dette fantastiske bygget fra 1200 tallet er over 70 meter høyt – og skåret ut for hånd. Turen går videre til keiser Humayun mausoleum. Han var grunnleggeren av Mughal arkitekturen og det imponerende Lakshminarayan tempelet. Deretter passerer vi India Gate – et minnesmerke over falne soldater -, presidentpalasset, parlamentet, og interessante bygninger fra kolonitiden.
(F)

Dag 3 – Delhi – Mandawa.
Vi reiser fra Delhi til Mandawa med bil. Innsjekk på hotell i Mandawa. Kvelden er til egen disposisjon.
(F)

Dag 4 – Mandawa, Mandawa – Jaipur
Morgentur i Mandawa. Vi besøker Haveli`s, lokale basaarer og får en liten kameltur.

På ettermiddagen kjører vi til Jaipur. Innsjekk på hotellet og kvelden er til egen disposisjon,
(F)

Dag 5 – Jaipur
Morgenen tilbringes i det store Amber Fortet hvor vi bl.a. skal ri på elefanter opp til inngangen på fortet, slik de geistlige ankom stedet i gamle dager – et minne for livet! Amber er et klassisk, romantisk Rajasthan fort. Eksteriøret kan nok virke litt forfallent, men interiøret er imponerende og godt restaurert. Her kan man se flotte veggmalereier med motiver fra bl.a. jakt, krig og festivaler. Diverse speil og edelstener er også en del av dekorasjonene på veggene. I Jag Mandir finner vi et rom med navnet Sheesh Mahal. Her er vegger og tak dekorert med glitrende biter av speil som ble importert fra Belgia. Underveis stopper vi for å fotografere Hawa Mahal, The Palace of Winds. Dette er en 5 etasjers bygning, med nesten 1000 vinduer. Flere av disse har nisjer slik at kvinnene i kongefamilien kunne overvære seremonier på gaten uten å bli sett av menneskemassen.

Etter lunsj går turen til Maharaja Palasset som var de kongeliges bolig. Det meste av dette store palasset er i dag et museum, mens en mindre del fortsatt er i bruk av dagens kongefamilie. Palasset dekker nesten en syvendedel av Jaipur by. En av hovedattraksjonene er avdelingen med pistoler, geværer, sverd og andre imponerende våpen som ble brukt av de geistlige på den tiden. Dagen avsluttes i Jantar Mantar, som er det største stein- og marmor observatoriet i verden. Dette ligger nær inngangen til palasset. Her finnes bl.a. 17 store instrumenter, hvorav de fleste fortsatt er operative.

Dag 6 – Jaipur – Agra
Vi reiser fra Jaipur til Agra med bil. På veien stopper vi i Fatehpur Sikri. Her finner vi flere interessante byggverk som kan dateres tilbake til 1569 da keiser Akbar og Mughal imperiet var på sitt mektigste. Etter ankomst til hotellet i Jaipur står resten av dagen/kvelden til fri disposisjon.

Dag 7 – Agra
Morgenen tilbringes i Taj Mahal, Indias mest kjente byggverk som var en gave fra Shah Jahan til hans dronning Mumtaz Mahal. Arbeidet startet i 1630. Det tok 17 år og 20.000 arbeidere fra bl.a. Persia, Tyrkia, Frankrike og Italia for å bygge dette vakre marmorpalasset.(Taj Mahal er stengt på fredager). Kveldstur til Agra fort pg Itimad-ud-Daulha.
(F)

Dag 8 – Agra – Delhi
Vi kjører fra Agra til Delhi med bil. Ankomst Delhi og innsjekking på hotellet.

Ettermiddagen tilbringes i Gamle Delhi med sine mange severdigheter. Det røde fortet, som ligger ved bredden av Yamuna elven, er bygget av rød sandstein og oppført av keiser Shah Jahan. Vi besøker også Raj Ghat som er Gandhis ”memorial” og Jama Masjid, Indias største moske. Dagens sightseeing avsluttes med en tur gjennom den travel Chandi Chowk bazaaren.
(F)

Dag 9 – Delhi – Goa
Tidlig avreise med fly fra Delhi til Goa via Bombay. Transport t/r flyplasser – hotell er inkludert.
(F)

Dag 9 – 16 – Goa
Dere blir mottatt av vår representant ved ankomst i Goa. Innsjekk på hotell. Her har dere syv netter til egen disposisjon. Her kan dere nyte lange late dager på stranden. For de som måtte ønske det er det mulig å bestille utflukter gjennom vår lokale representant.
(F)

Dag 16 – hjemreise
Avreise på formiddagen fra Goa til Bombay. Her ankommer vi rundt kl.1715. Det blir en stopp i hjemreisen, så vi tar en halvdags sightseeingtur i Bombay. Flyet fra Bombay går kl.0300 vi ankommer Oslo Gardermoen neste formiddag.