Landet Indonesia består av over 17 000 øyer, 6000 av dem er bebodde. Det er verdens fjerde mest folkerike land og det landet i verden med flest muslimer. Det er også et av verdens største demokratiske land. De største øyene er Sumatra, Sulawesi, Bali, Kalimantan, Irian Jaya og Java.. Landet ligger rundt ekvator, med store regnskoger. Fjelltoppene rager over 5000 meter og landet har 54 000 km med kystlinje, mye av den med hvite strender.
Få land har så store variasjoner som ferieland som Indonesia. Likevel er det bare noen få øyer som har slått an som store reisemål. Vi reiser først og fremst til Bali og Lombok, i mindre grad til Java, der hovedstaden Jakarta ligger, eller til Sumatra og Kalimantan.

Nå er det ikke uten grunn at nettopp Bali og Lombok er blitt så populære: her er infrastrukturen god, og det, sammen med en flott natur og en interessant kultur, dekker ønsket om både det eksotiske og det behagelige.
Men grenser utvides stadig, også turistenes mer kunstige grenser. Vi ønsker stadig nye utfordringer. Reisemønstre forandrer seg og derfor vil Indonesia bli et stadig viktigere feriemål.