Attraksjoner:
Naturattraksjonene står i sentrum på Filippinene. Et stort antall flotte strender og spesielle ”rie paddys” i nord Luzon er blant hovedattraksjonene.

Det er meget gode dykkemuligheter, spesielt på Palawan. For noen kan dykkingen bli vel spennende ettersom det er mye hai i disse farvannene.

Øya Boracay er et paradis. Øya har stranden ”White Sand Beach” som er kåret til en av verdens vakreste strender. Selv om dette er en av stedene med mest turister på Filippinene er det ikke trangt om plassen.

På øya Luzon, som er den største øya, finner vi hovedstaden Manila. Baguio nord for Manila kan by på flott natur, med ren luft og de velkjente ”rice paddys”. Her finner man også et stolt stammefolk med en særegen kultur.

Den største attraksjonen på Filippinene, Chocolate hills finnes på øya Bohol. Det er over 1400 pyramideformete små fjell som er dekket med gress og annen vegetasjon. Her kan man også se det som regnes for å være verdens minste ape: Tarsier. Den er veldig sjelden og finnes bare her.

Avstander og transport:
Det er bra flyforbindelse mellom de større øyene. Bra fergeforbindelse mellom de mindre. Rimelig godt veinett. Offentlig transport består hovedsakelig av minibusser og jeep taxier(jepney).

Byer og folketall:
Filippinene består av ca.7100 øyer og har en befolkning på ca.88 millioner. Landet var den eneste spanske kolonien i Asia fram til 1898 da USA tok over kolonimakten. Etter harde kamper mellom USA og Japan under 2.verdenskrig ble Filippinene selvstendig i 1946.
Flat innholdet er på ca.300 000 kvadrat km og landet er nesten like stort som Norge.

Helse og vaksinasjon:
Sjekk med ditt lokale helsesenter/lege.
Avhengig av hvor lenge du skal være der og hvor i øyriket du skal bør disse vaksinene vurderes: Hepatitt A, Poliomyelitt, Difteri/tetanus og Malaria. Ved lengre opphold bør også disse vurderes: Tyfoidfeber, japansk encefalitt. På Palawan må man være oppmerksom på at det er forholdsvis stor utbredelse av den farlige malaria typen (Falsiparum – hjerne malaria).

Sjekk Folkeinstituttets nettsted for mer info: www.fhi.no
Drikk kun flaskevann med skrukork.

Klima:
Tropisk klima. Varmt og fuktig med en middeltemperatur på ca.30 grader. Mars-mai er de varme og tørre månedene med temperaturer fra 24-32 grader. Juni-oktober er regntid. November-februar er den beste tiden å reise. Temperaturen er fra 22-28 grader. Gjennomsnittelig luftfuktighet er ca 77%.

Kultur og særtrekk:
Landets kultur preges av at majoriteten er romersk-katolsk. Dette kan man blant annet se i den årlige ”Korsfestelses festivalen” i Pampanga-provinsen nord for Manila. Hanekamp er populært blant filippinerne og det gambles høylytt.

Unngå å gå alene rundt i Manila på nattestid. Det sør vestlige hjørnet av Filippinene bør også unngås, p.g.a fare for kidnapping fra blant annet Abu Sayyaf geriljan.

Pass og visumbestemmelser:
Man får 21 dager visa ved ankomst, som kan forlenges i Manila. Passet må være gyldig i minst 6 måneder ved ankomst.

Ambassade i Norden:
Philippino embassy for Sweden and Norway
Skeppsbron 20
Box 2219
103 15 Stockholm
Tel: +46-8-23 06 06/23 56 65
Fax: +46-8-14 07 14
E-mail: [email protected]

Norsk ambassade og/eller konsulat
Norwegian embassy in the Philippines
Petron Mega Plaza Building, 21st Floor
358, Senator Gil Puyat Avenue
1209, Makati City, Metro Manila
Tel: (63 2) 886 3245 to 49
Fax: (63 2) 886 3384
E-mail: [email protected]
www.norway.ph

NB! Husk å oppgi nøyaktig det samme navnet som står i passet ditt når du kjøper flybillett. Hvis dette ikke stemmer overens, kan du få problemer ved innsjekking på flyet og innreise til landet.

Religion og språk:
Over 90% er kristne(83% romersk-katolsk, 9% protestanter), 5% muslimer, 3% buddhister og andre. Språket er Filippino og engelsk (begge er offisielle)

Strømstyrke: 220V

Mobiltelefon: GSM (sjekk prisene før du drar hjemmenifra, både ringe og å motta samtaler er dyrt).

Tidsforskjell:
Tidsforskjellen til Norge varierer. Når vi har vintertid, ligger Filippinene 7 timer foran oss. Når vi har sommertid, ligger Filippinene 6 timer foran oss. (Når klokken er 12.00 her, er den 19.00 der, når vi har vintertid)

Valuta og prisnivå:
Filippinske Peso. 100 peso= NOK 13.50 (aug 2006). Sjekk kursen før du reisen, for den varierer. Generelt lavt prisnivå. Bra shoppingmuligheter for blant annet klær og håndverksprodukter. US$ og de fleste kredittkort aksepteres i byene og der utlendinger ferdes.