Attraksjoner:
Angkor Wat er Kambodsjas hovedattraksjon. Dette enorme tempelkomplekset strekker seg utover ca.60km rundt byen Siam Reap. Det anbefales å sette av minst 3 dager for å se Angkor Wat. I midten av desember arrangeres Angkor Nights cultural festival.

Utenom Phnom Penh finnes såkalte ”Shooting Range”. Det er militær leiere som er åpne for turister, hvor man kan teste mange forskjellige typer våpen. (Dette praktiseres bare i Kambodsja og Vietnam).

Det finnes flere fine øyer og strender langs kysten. Sihanoukville er en liten by på kysten og et greit utgangspunkt for å utforske strender og øyer i området.

Den østerlige delen av Kambodsja kan by på mye urørt jungel og rik fauna. Er du heldig kan du se ville tigre her, men p.g.a miner må man være forsiktig i dette området.

Avstander og Reisemåter:
Fra nord til sør er det ca.460km, mens det fra vest til øst er ca.570km. Veinettet var meget dårlig, men er nå under utbedring. Det er god flyforbindelse mellom hovedstaden og nabolandene, samt de største byene i Kambodsja. Ferger går langs de større elvene og langs kysten.

Byer og folketall:
Nesten 14 millioner innbyggere på et flatinnhold som er litt over halvparten av Norge, d.v.s 181 000 kvadrat km. Phnom Penh er hovedstad og har en befolkning på ca 1.5 millioner.
Landet grenser til Thailand i nord-vest, Laos i nord og Vietnam i øst.

Helse og Vaksinasjon: 
Sjekk med ditt lokale helsesenter/lege.
Avhengig av hvor lenge du skal være der og hvor du skal, bør disse vaksinene vurderes: Hepatitt A, Poliomyelitt, Difteri/Tetanus og Malaria. Ved lengre opphold bør disse vurderes: Tyfoidfeber, japansk encefalitt, samt Denguefeber.

Sjekk Folkehelseinstituttets nettsted for mer info: www.fhi.no
Drikk kun flaskevann med skrukork.

Klima:
Tropisk monsunklima med regntid i perioden juni til oktober. Tempraturen er jevn gjennom hele året og varierer mellom ca 25 grader om natten til ca 35 grader om dagen i lavlandet. Luftfuktigheten er høy gjennom hele året, ca 60-80%. Den varmeste måneden er april, med dagstempraturer opp mot 40 grader. Den kjøligste måneden er januar, med tempraturer på ca 20-30 grader.

Kultur og Særtrekk:
En rekke festivaler arrangeres i løpet av året.
Generelt konservativ påkledning og moderat kroppsspråk. Man hilser på hverandre ved å bukke samtidig som man legger håndflatene mot hverandre. Maten er lik kinesisk og thai, men ikke fullt så sterk.

Pass og Visumbestemmelser:
Norske passholdere kan få visum ved ankomst på flyplassen i Phnom Penh. Kambodsja har ingen akkreditering til Norge, nærmeste kambodsjanske konsulat ligger i Berlin.

Religion og språk:
95% av befolkningen er buddhister (theravada), og 5% andre religioner, hovedsakelig muslimer, hinduer og kristne. Khmer folket utgjør 90% av befolkningen mens kinesere, vietnamesere, chams, og stammefolket kalt Khmer Loeu utgjør de resterende 10%.
Khmer er offisielt språk. Noen behersker fransk (spesielt den eldre generasjonen) og engelsk.

Strøm: 220V
Mobiltelefon: GSM (sjekk prisene før du drar hjemmenifra, både ringe og å motta samtaler er dyrt). Er kun tilgjengelig i byene, men utvides kontinuerlig.

Tidsforskjell til Norge:
Vinter: 6 timer foran oss; Sommer: 5 timer foran oss.
(Når klokken er 12.00 her, er den 18.00 der, når vi har vintertid)

Valuta og Prisnivå:
1 ny Riel(CR). Kan ikke veksles i Norge. Riel er en svak valuta som stadig taper seg i verdi. Det går greit å bruke reisesjekker og kredittkort, men vær oppmerksom på relativt høy kommisjon. ForeignTrade Bank i Phnom Penh er anbefalt vekslingssted. USD er alltid akseptert. Svartebørs eksisterer, men gjøres på eget ansvar!
Lavt prisnivå. Klær er rimelig og det finnes mange fine håndverksprodukter.