Avstander og transport:
Det er bra med offentlig transport mellom de store byene i Peru. Dette er en rimelig måte å reise på. Veiene er generelt dårlige. Bilutleieselskaper som Avis og Hertz driver utleie av biler i Lima.
Identitetsbevis kreves ofte, både på busser, tog og hotell. Det anbefales at man alltid har med seg en kopi av passet.
De gule taxiene finner man i de store byene. Avtal pris før du setter deg inn. En del av taxiene kjører uten taksameteret på.

Byer og folketall:
Det bor 28,6 millioner i Peru. Landet strekker seg over 1 285 216 km². Hovedstaten heter Lima(7 mill). Andre store byer er Callao (640 000) Arequipa (619 000), Trujillo (509 000).

Helse og vaksinasjon:
Sjekk med ditt lokale helsesenter/lege. Det anbefales å ha hepatitt A og B vaksine. Malaria-profylakse samt vaksine mot gulfeber anbefales for turister som besøker jungelregioner. Forsiktighet ved måltider på restauranter anbefales, spesielt rå grønnsaker og annen ukokt mat.
Det anbefales å avstå og å klappe eller ta på dyr.

Sjekk Folkeinstituttets nettsted for mer info: www.fhi.no
Drikk kun flaskevann med skrukork.

Klima:
Peru har på mange måter motsatt årstid en den vi har i Europa. Sommeren er fra desember til april og det er tørt med mye sol. Gradene ligger mellom 25-30 grader.
Vinteren er mellom mai til november. Da er det mindre sol og gradene ligger rundt 15-20 grader. Klima i fjellområdene er noe kaldere på grunn av høyden, mens klima rundt Amazonas er en del varmere. I Amazonas er det varmt hele året og gradene kan stige opp mot 40 grader.

Kultur og særtrekk:
Tidsbegrepet er fleksibelt og det er derfor ikke uvanlig at forsinkelser forekommer.
Peruansk mat er inspirert av mat fra hele verden. Lima er velkjent for god gourmet mat og sjømat. Det er også en rekke kinesiske restauranter, som kalles Chifas.

Det er normalt å håndhilse. Vanlig ”casual” bekledning er anbefalt.
Røyking er ikke tillatt i offentlige bygg/områder, kontorer og shopping sentere. Alkohol er lett tilgjengelig

Ta vare på verdisakene dine. Det forekommer en del lommetyveriet i Peru. Oppbevar dyre verdisaker i en safe på hotellet.

Besittelse og bruk av narkotika er straffbart og selv innehav av små mengder narkotika kan føre til lange fengselsstraffer.

Pass og visumbestemmelser:
Innreise forutsetter gyldig pass. Det er visumplikt for norske statsborgere. Adgang til opphold som turist gis inntil 90 dager fra innreisedato

Ved innreise tildeles en innreiseblankett. Denne bør bevares da den må vises ved utreise

Peruanske ambassaden i Skandinavia ligger i Sverige.
Brunnsgatan 21 B, S-111, 38 Stockholm
Tlf: (+46) 8 440 87 40
Fax: (+46) 8 205592
E-post: [email protected]

Norsk konsulat: (Sideakkreditert under Kgl. Norsk Ambassade i Santiago, Chile)
Generalkonsulat Lima:
Avenida Del Parque Norte 605, Of. 301,
San Isidro,
Lima 27, Peru
kontortid: 0900-1300, lørdag stengt
tlf. +51 1 475 2925
telefaks: +51 1 475 2864
E-post : [email protected]

Religion og språk:
Romersk-katolsk. Det snakkes spansk over alt. I hovedsak er det vanskelig å kommunisere på engelsk, i provinsen kan det være tilnærmet umulig.

Strømstyrke:
220V/60 Hz

Tidsforskjell til Norge:
 Tidsforskjellen til Norge varierer. Når vi har vintertid, ligger Peru 6 timer bak oss. Når vi har sommertid, ligger 7Peru timer bak oss.

Valuta og prisnivå:
Valuta: Nuevo Sol (Sl).
Tips: Det er inkludert 18% salgsskatt i Peru. Enkelte restauranter legger til ca 10% i tips på regningene. Dersom det ikke er lagt inn tips i regningen, ser man på det som vanlig å gi 10% på restauranter. Taxisjåfører tipses ikke i Peru.

De billigste varene får man tak i der dem er produsert. I Lima finnes moderne butikker, inspirert av Amerikanske merkevarer.