Attraksjoner: 
Feriestedene i Thailand ligger i hovedsak i tre områder. Ved kysten 10-15mil utenfor Bangkok (Pattaya, Cha-Am og Hua Hin), i området rundt Phuket (Patong, Kata Beach, Karon Beach, Krabi og Koh Lanta, Koh Phi Phi og Khao Lak) i det sørlige Thailand.
På østkysten finner man Koh Samui og Koh Phangan med mange strender og Koh Tao som er blitt til et dykkeparadis. Øya Phuket er det største feriestedet målt i antall turister og mengden fasiliteter. Nå har alltid Thailand et yndet reisemål for de som ikke ønsker charteturisme, men heller avsideliggende små og uberørte steder. Derfor finnes det også en rekke andre mindre reisemål. I sør øst, nær grensen til Kambodsja ligger øya Koh Chang, som byr på flotte strender og krystallklart vann.

Den største severdigheten er utvilsomt Bangkok. Med sin evige trafikkorker, smakfulle kjøkken, praktfulle templer, historiske bygninger, markeder og underholdningstilbud finner man noe for enhver sjel.

Nakhon Pathom ligger ca 60 km vest for Bangkok og regnes som Thailands eldste by. Her vil du finne verdens høyeste buddhistiske monument, Phra Pathom Chedi (ca127).

Ayuthaya som ligger ca 86 km nord for Bangkok, var landets hovedstad fra 1350 til 1767 og hjemsted for 33konger i tur og orden. Alt på 1600-tallet hadde byen over en million innbyggere og var et betydelig handelssentrum. I dag står Ayuthaya med sine mange templer på FNs verdensarvliste.

I Nord-Thailand er det mange gode trekkingruter. Her får man nær kontakt med de mange etniske gruppene som finnes i landet. Det vanlige er å starte fra Chiang Mai eller Chiang Rai.

Avstander og transport:
Fra nord til sør er det ca.1700 km, mens det fra vest til øst er ca.750km på det bredeste. Thailand har et godt utbygget veinett, og en stor busspark av god kvalitet. Buss er derfor det mest brukte transportmiddelet, så sant man ikke skal langt. Skal man lang, vil det være best med fly. Tog kan også være et alternativ, men er nok mest for entusiaster, for nettverket er begrenset og hastigheten lav i forhold til buss. Om man velger å leie bil eller motorsykkel må man være klar over at kjøremønsteret er annerledes enn i Norge.

Byer og folketall: 
Thailand har ca.65 millioner innbyggere. Landet er fordelt på 514.000 kvadrat km og inndelt i 76 distrikter. Det har grenser mot Laos og Kambodsja i øst og nord, Myanmar i nord og vest, samt Malaysia i sør. Alle disse grensene kan krysses ”overland”. Landets hovedstad er Bangkok med ca. 10 millioner innbyggere og er landets eneste storby. Nest største by er Chiang Mai.

Helse og vaksinasjon:
Sjekk med ditt lokale helsesenter/lege.
Vaksiner bør vurderes avhengig av hvor lenge man skal oppholde seg i Thailand. Malaria finnes i enkelte områder. Det er mer vanlig med Denguefeber, som ofte har de samme symptomene som Malaria.

Sjekk Folkeinstituttets nettsted for mer info: www.fhi.no
Drikk kun flaskevann med skrukork.

Klima:
Tropisk klima. Med unntak av de høyreliggende områdene i nord i Thailand er det varmt og fuktig hele året. Dagtemperaturen varierer mellom 25-35 grader, med høyest temperaturer i april og mai. I perioden november-februar kan temperaturen i fjellområdene falle ned mot null grader. I resten av Thailand faller nattemperaturen sjeldent under 20 grader. Monsunperioden varer fra mai-september (sør-vest monsun) og den noe svalere nord-øst monsunen som inntreffer fra november-mai. Selv om det er monsunsesong kan det være lange perioder med sol.

Kultur og særtrekk:
Buddhismen står sentralt i Thailand, også blant landets mange etniske grupper. Generelt konservativ påkledning og man skal ikke ha shorts eller sko i templer. Kroppsspråket er moderat.

Den tradisjonelle hilsemåten går ut på at man legger begge håndflatene sammen foran brystet, samtidig som man bukker litt. Den vestlige håndhilsingen er vanlig når de hilser på utlendinger.
Thaiboksing er landets nasjonalsport. Thailand er kjent for sitt kjøkken.

Pass og visumbestemmelser
Norske statsborgere får 30dagers turistvisum ved ankomst. Visum for 2 måneder koster kr.200,-. Passet må være gyldig i minst 6 måneder frem i tid.

For andre nasjonaliteter kan det være andre vilkår. Kontakt ambassaden for mer informasjon.

Ambassade i Norge 
Royal Thai Embassy, Eilert Sundts gate 4, 0244 Oslo
Tel.: 2212 8660;
Faks : 2204 9969
Email: [email protected] .

Norsk ambassade og/eller konsulat
Royal Norwegian Embassy
Postadresse: G.P.O. Box 81
Bangkok 10501, Thailand
Besøksadresse: 18th floor, UBC II building,
591 Sukhumvit Road,
Soi 33, Bangkok 10110, Thailand.
Tel.: +66-2-302 6415
Faks: +66-2-262 0218
E-post: [email protected]
Internett : http://www.emb-norway.or.th

Kgl. Norsk Konsulat i Pattaya
Tel.: +66-(0)38-231 603

Religion og språk:
95% av befolkningen er buddhister, 4% er muslimer og kristne, hinduer og andre religioner utgjør ca 1%. Hovedspråket er Thai. I tillegg finnes diverse etniske språk. I turistområdene snakkes det noe engelsk.

Strøm: 220 V
Mobiltelefon: GSM (Sjekk prisene før du drar hjemmenifra, for både å ringe og å motta samtaler er dyrt).

Tidsforskjell: 
Tidsforskjellen til Norge varierer. Om vinteren er de 6 timer foran oss. Om sommeren er de 5 timer foran oss. (Når klokka er 12.00 her, er den 18.00 der, når vi har vintertid).

Valuta og prisnivå
100 Baht = ca 17 kr.(august 2006). Sjekk kursen for den varierer. Reisesjekker og kredittkort som VISA, American Express og Mastercard er vanlig i bruk overalt hvor det ferdes utlendinger. Det finnes mange minibankautomater for VISA, Plus.nettverket og Mastercard. Shopping mulighetene er mange og gode. Klær, smykker og håndverksprodukter er blant de utsøkte kjøpene man kan gjøre. Husk å prute! Prisnivået er lavt.