Cha-Am – et av de hyggeligste stedene i Siambukta

Cha-Am ligger 18 mil sør for Bangkok, bare en halv times kjøring nord for det mer kjente Hua Hin. Forskjellen mellom de to stedene er åpenbar: Mens Hua Hin er et travelt sted med en stor kontingent utenlandske turister er Cha-Am mer avslappet.

Her er utenlandske turister i mindretall. Cha-Am er stedet der familier og studenter fra Bangkok reiser til i helgene for å bade og slappe av. Det gir en fin ro og en god, thailandsk stemning.

Cha-Am har et hyggelig, lite sentrum. Her mangler du som turist ingen ting, og få feriesteder langs Siambukta er så typisk thailandsk som her. Først og fremst er det den fine stranden som trekker, deretter Ruamjit Road med alle sine restauranter og hoteller. Fremdeles, kan man si, selv om det også her bygges nye, store turistkomplekser.

Severdigheter: Kaeng Krachan er en av Asias viktigste nasjonalparker og Thailands største regnskogområde. Det strekker seg opp mot grenseområdet mot Myanmar (Burma). Har du flaks kan du møte den asiatiske tigeren eller et av verdens største pattedyr, Sumatra-neshornet. Mer sannsynlig er det at du møter aper, både makaker og gibbonaper. Nasjonalparken har også en stor bestand av malaybjørn, leopard, maurslukere, sambarhjort, og villsvin. Du må kjøre fram til nasjonalparken. Ved senteret får du med deg guider, og her må du ta beina fatt.

Kaeng Karchan ligger 44 km. fra Cha-Am. Utrolig nok er det ikke så mange som besøker denne nasjonalparken (Kanskje fordi du må gå?), som er en av de fineste attraksjonene i hele Thailand.

Phra Ratchaniwet Marukhatayawan er navnet på Kong Rama VIs lystslott og ligger mellom Cha-Am og Hua Hin. Slottet sto ferdig i 1923 og er bygget med svale verandaer og utsikt mot havet. Moderne thailands arkitektur, med et islett av italiensk. Det siste er ikke så rart siden det ble tegnet av en italiensk arkitekt. Slottet er åpent for publikum.