Koh Lanta – en herlig øy!

Lange, hvite strender og åpent hav – Andamanhavet. Koh Lanta ligger på vestkysten av Thailand, med Krabi som nærmeste bynabo, bare et par timers reise med båt eller buss.

Strendene på vestkysten er behagelig myke og her kan du fremdeles finne ditt eget litt sted. Koh Lanta er et eget øyrike, og hovedøya er én blant 52 øyer, men bare 12 av dem er bebodd. Turisme er etter hvert blitt en viktig levevei for dem som bor her, ellers er det gummi, cashewsnøtter og bananer samt fiske.

Bading, kalde bananshakes, mer bading. Livet her er herlig. Koh Lanta er gjengangernes øy. Med det menes at folk som først kommer hit kommer tilbake, gang etter gang. Det sier mye om kvaliteten, om trivselen.
Stemningen er avslappet. Om kveldene fylles strandkafeene opp, og du spiser godt mens du nyter solnedgangens fargespill. Koh Lanta er Thailand på sitt beste.

Severdigheter: Besøk på en øde øy, med dykking og snorkling. Koh Lanta er et populært sted å ta dykkersertifikat. Her kan du dyrke alle typer vannsport og du kan gå fotturer. Du kan også besøke sjøsigøynerne sør på øya og mangroveskogene på østsiden. Ri på elefant gjennom den tette jungelen mot fossefallene Nam tok og Tham Khao Mai Kaew-grottene, eller da på dagsturer med kajakk. Matkurs hos Time for Lime drevet av norske Junie Kovac, gir deg mulighet til å ta med litt thailandsk stemning hjem.