AFRIKA – turforslag

Her finner du reiseforslag til noen aktuelle land i Afrika med mest fokus på safari, kultur og strender.
Reiseforslag: Afrika er et spennende kontinent å reise til, med mange fargerike land. Bak linkene nedenfor ligger det en del forslag til reiseprogrammer. Disse kan du bruke som ideer når du tar kontakt med lokale turoperatører. De forskjellige turoperatører kan ha noe ulike forslag til dag-for-dag-program, så de forslagene du får tilbake etter at du har sendt inn forespørsel kan være litt forskjellig i forhold til det du spør om. Dette kan skyldes sesonger, endringer i muligheter for rundturer osv.

Dette er vanligvis ikke inkludert: Personlige effekter, reiseforsikring, mineralvann, øl, vin etc til lunsj og middag, og tips.
Visum må du sjekke for det enkelte land. Se visumtips på landsidene (linkene ovenfor).
Vær tidlig ute med planlegging og bestilling, både av hensyn til at flyprisene går opp desto nærmere avreise det er, samt at det er begrenset kapasitet på lodgene under høysesonger. Spesielt i høysesongen kan det ofte være nødvendig å bestille 3 til 5 måneder før du skal reise.
Lavsesong: Flere land har lavsesong fra 1. april til 31. mai. Dette er den store regntiden, som også kalles den grønne perioden. Er dette en tid som passer, er det verdt å vurdere. Da er prisene lavere, og det er færre turister. Mye nedbør kan by på enkelte problemer, men under tørre sesonger da særlig i juni, juli og august er det mange turister og biler, og det kan bli trangt om plassen og mye støv.
Safaribilen: Seriøse turoperatører har kraftige firehjulsdrevne spesialbygde safaribiler og lokalkjente dyktige sjåførguider. Det varierer fra land til land regler for å forlate bilen under safari, og det finnes i alle parker faste rasteplasser.
Hoteller/lodger under safarien er av bra standard med enkle rom og myggnetting om nødvendig. Restaurant og bar med alle rettigheter. Noen lodger/hoteller har svømmebasseng og noen aksepterer enkelte kredittkort. Flere land kan også tilby teltovernatting.
Strandhoteller eller de mer urbane hotellene har mange standarder, og det er opp til deg å be om hvilken standard du ønsker. Helt rimelig hoteller har alltid enkel standard og benyttes ofte av backpackere. Fra mellomklasse og oppover er det alltid bra rom, rent og ryddig, god service og god mat i restauranten.
Maten i Afrika er meget god, og lodgene har førsteklasses kokker. Det serveres en kombinasjon av afrikansk og internasjonal mat. Kylling, oksekjøtt, fisk og grønnsaker er hovedingredienser. Lodger serverer vanligvis øl og vin til mat. Under safarier er det ofte “matpakke” til lunsj som deles ut ved avgang om morgen.
Når du sender en forespørsel, bør du være nøye med å sende informasjon, for å få et mest korrekt tilbud tilbake. Dette bør du oppgi (kopier dette til din forespørsel):

Antall voksne: We are x adults
Antall barn, samt alder – We are x kids at x ages.
Ankomstdato/måned/år – Arrival date/month/year can be x.
Antall dager – We think x days can be suitable.
Ønsket safariprogram – Enclosed draft itinerary safari seems to be interesting.
Ønsket opp på strandhotell sted – X days at good beach hotel at x
Romfordeling/Dobbeltrom/Enkeltrom/barneseng – We want x double rooms – x triple rooms x single rooms, and x rooms with extra kid´s bed.
Eventuelt handicap service – X people need handicap services as x.
Pris på komplett pakke – Please give us a complete package of itinerary and price
Om du ønsker tilbud/forslag på internasjonale flybilletter – Please if you can check price on international flight tickets from x city in Norway, thank you.

Dette er vanligvis ikke inkludert: Personlige effekter, reiseforsikring, mineralvann, øl, vin etc til lunsj og middag, og tips.

Leave Comment