Chiang Mai – ”Rosen i nord”

Chiang Mai er en by med en helt annen puls enn byene ved havet. Byen ble grunnlagt allerede i 1296, så det er en by med et solid feste i historien, det er ikke minst de gamle vollgravene et bevis på – en historisk by, men likevel moderne.

Chiang Mai er også en trivelig og behagelig by å være i, for selv om det kan bli svært varmt om dagen er nettene relativt kjølige. Gjennomsnittstemperaturen er på 21 grader.

Byen er med sine 300 000 innbyggere Thailands nest største by, et stort sprang fra millionbyen Bangkok. Chiang Mai er en stor by, men ingen typisk storby, det er dens styrke.

Det er knapt en by i Thailand der tilbudet av mat er så variert og fristende. Jordbær bringes til torgs hver dag, byen er kjent for sine pølser, og det brukes mye lime, koriander, fiskepasta og chili i maten. Sterkt, eksotisk og drivendes godt. Ikke minst på grunn av innflytelse av mattradisjoner fra nabolandene Myanmar, Laos og Kina. Og prisene er lavere her enn i Bangkok, både for mat og for overnatting. Chiang Mai har den største dyreparken i Thailand, og er en by med store, fine grøntområder
Best tid for besøk: Oktober-april.

Severdigheter: Chiang Mai har over 300 templer. Doi Suthep, med en av landets mest hellige buddhistiske templer på toppen, ”våker” over byen. Et flott utsiktspunkt, 1676 moh.
Fordi muslimer fra kinesiske Yunnar bosatte seg her for over hundre år siden har byen også mange moskeer.

Dette er byen for festivaler, de fleste av dem arrangeres i tiden desember-mars. Den svært så fuktige Songkhran-festivalen (da folk spruter vann på hverandre) er særlig livlig i Chiang Mai.

Chiang Mai er utgangspunktet for tallrike trekkingturer. Du kan ankomme fjellene til fots, på flåte eller på elefantryggen.
Mat er en lett inngangport til et lands kultur og Chiang Mai er kjent for sine mange matkurs.

Nattmarkedet Chang Klan er møtested mellom blant andre turister og minoritetsfolk, som for eksempel akhakvinner som har en mengde håndbroderte ting og sølv å selge.
Chiang Mai er et fint utgangspunkt til turer i Det gylne triangel og til Myanmar.