Attraksjoner:
Hovedstaden Victoria byr på shopping, katedral, klokketårn og flere museum. I tillegg kan man besøke te plantasjer, nasjonalparker og marineparker på Seychellene. Utover dette er det mest strandlivet som tilrekker turister til dette magiske paradiset.

Avstander og transport:
Areal: 455 km2. Seychellene har hele 115 øye og småøyer. Det er en rekke bilutleieselskaper på Mahè og Praslin. Privatdrosjer med sjåfør er også mulig å leie. Trafikken er venstrekjørt og man burde merke seg fartsgrensene, som er 65km/t på åpen vei og 40km/t i bebygde områder. Det er i tillegg rikelig med taxier og gode bussforbindelser på Mahè og Praslin. Takster for taxier fastsatt av myndighetene.

Byer og folketall:
Seychellene har ca 80 000 innbyggere. Landets hovedstad heter Victoria. De fleste bor på Mahè.

Helse og vaksiner:
Ingen vaksinasjoner er påkrevd for å reise til Seychellene. Sjekk med ditt lokale helsesenter/lege for anbefalninger.

Sjekk Folkeinstituttets nettsted for mer info: www.fhi.no
Drikk kun flaskevann med skrukork.

Klima:
Tropisk klima. Av erfaringer er ikke variasjonen mellom de to hovedsesongene så markant. November til april regnes som regnstid. I denne perioden ligger temperaturene på ca 25-33 grader. Mai til oktober er høysesong på grunn av vindene fra Sør-øst holder regnet borte. Temperaturene ligger på ca 22-29 grader i denne perioden.

Kultur og særtrekk:
Dette er et varmt, imøtekommende og vennlig folk. Det er anbefalt for turister å gå i ”casual” klær.
Alkohol er forbudt på flere steder, men er tilgjengelig på hotell og restauranter. Røyking er derimot vanlig. Tips på mellom 5-10% er vanligvis inkludert i regningen.

Når det kommer til mat, tilbyr dette fascinerende øyriket alt fra familievennlige middager til eksotisk mat inspirert av det kinesiske, italienske, japanske, franske og indiske kjøkken.

Pass og visumbestemmelser:
Norske statsborgere trenger ikke visum til Seychellene, så lenge de ikke er der lengre enn 1 måned. Passet må være gyldig minst den perioden man befinner seg i landet. Man kan søke om forlengelse av visum minst en uke før det opprinnelige visumet utløper.

For andre nasjonaliteter kan det være andre vilkår.

Religion og språk:
Nærmere 90% av befolkningen er katolikker. Både engelsk og fransk er hovedspråk.

Strømstyrke:
230 V/AC 50 HZ. Ta med adopter med tre plugger.

Mobiltelefon:
GSM fungerer fint. (sjekk prisene før du drar hjemmefra, både ringe og å motta samtaler er dyrt).

Tidsforskjell:
Tidsforskjellen til Norge varierer. Når vi har vintertid, ligger Seychellene 3 timer foran oss. Når vi har sommertid, ligger Seychellene 2 timer foran oss.

Valuta og prisnivå:
Seychellisk rupee (SCR), 1SCR = 100 cents. Sjekk kursen for den varierer. Prisnivået er på høyde med prisnivå i Norge, om ikke høyere. Det meste av varer er importert og i tillegg har myndighetene høye skatter.