Penang – Asia i et nøtteskall

Du behøver egentlig ikke reise til noe annet sted i Sørøst-Asia, Penang har det meste. Georgetown, Penangs travle sentrum, har flotte bygninger fra kolonitiden, templer, kinesisk, malayisk og indisk kultur, gode shoppingmuligheter og utmerkede restauranter. Georgetown er en fin by å rusle rundt i, et funn for alle som er interessert i arkitektur. Mange steder en salig blanding av nytt og gammelt, andre steder er det som om tiden har stått stille i mange år. Byturer avbrytes av en kopp te eller en Tiger-øl på Eastern & Oriental Hotel – en helt spesiell opplevelse – Somerset Maughamsk.

Reiser du rundt på øya finner du regnskog, vakre landbruksområder og små fiskelandsbyer, alt innenfor et relativt lite område. Og det er ikke mer enn litt over en mil fra Georgetown til stranden Ferringhi Beach. Strendene på Penang er helt greie, men man reiser ikke hit utelukkende for strendenes skyld. Det er helheten som gjør Penang til et så attraktivt reisemål.

Men bli med båten ut til Pulau Payar Marine Park. Der det er fine muligheter for dykking og snorkling og et eget undervannsobservatorium for den som ikke vil noen av delene men likevel vil oppleve havets eksotiske fisk og koraller. Penang Hill er et sjarmerende område, det høyeste fjellet er på over 800 meter. Du kan velge fottur eller kabelbane til toppen.

Severdigheter: Festivalen Thiapusam gir piercing og kroppspining en helt ny mening, og det kinesiske nyttår feires overdådig og helt på høyde med storbyene i Asia. Nattmarkedet i Batu Ferringhi (en halv times kjøretur fra Georgetown), fra klokken 7 og utover kvelden er en opplevelse. Weld Quay, pælehus på østsiden bør ses før de forsvinner. Island Plaza, på veien mot Ferringhi Beach, er et av de beste shoppingstedene. Cheong Fatt Tze Masion, et hus som i sin tid tilhørte Georgetowns rikeste mann, er imponerende og flott, nå hotell. Enkelte scener fra filmen ”Indochine” ble spilt inn her. Besøk også Kek Lok Si Temple, det største buddhisttemplet i Malaysia.