Phi Phi Island – sivilisert ensomhet

Eventyrøya. Øya Phi Phi har alt det eventyrlige mange forbinder med Thailand: vakre strender, krystallklart vann, bratte klipper og svaiende palmer.

Egentlig består Phi Phi av to øyer, med et smalt belte land som binder de to sammen og som danner de vakre buktene Ao Ton Sai og Ao Lo Dalam. Begge ender opp i kritthvite, rene strender. Phi Phi ligger i en nasjonalpark, helt bilfri. Så vakker, så spesiell er den lille øya at Phi Phi Leh, noen steinkast fra hovedøya, ble funnet god nok til innspillingen av filmen The Beach med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Øya er i dag utbygd med både 7-eleven, minibanker og skandinaviske barer. Likevel hviler det en helt enestående ro her. Dette er et fint, barnevennlig sted, ypperlig også for den som vil fiske, snorkle eller ta dykkersertifikat. Her er en fantastisk undervannsverden og i luften flyr det hvitbrystet havørn, store fregattfugler, flygende hunder og svarthvite neshornfugler.

Phi Phi ligger for seg selv ute i havet, men likevel sentralt, midt mellom flyplassene i Phuket og i Krabi. Det er hyppige båtforbindelser til begge steder og det er også båtforbindelse til Koh Lanta.

Severdigheter: Turer til Hin Bida, Bida Nok, Hin Dot og koralløya Maya Corner. Sikten kan være opptil 30 meter. Her ser man ofte leopardhaier, skilpadder og piggrokk. Det er flotte muligheter, og arrangerte turer, med havkajakker. Kalksteinsklippene egner seg godt for klatring (under meget trygg ledelse, egnet også for barn) og du kan gå fine turer i øyas indre. Solnedgangen fra Mountain View Point er en opplevelse du aldri glemmer.