Brisbane

En moderne, skinnende sentrum på østkysten av Australia i delstaten Queensland. Byen i seg selv er ganske kjedelig, men vakker moderne med skyskrapere i gull og silverblänkade vinduet.
Hvorfor er du da til Brisbane, ja det kan du spørre. Men etter en stund oppdaget vi at det kanskje ikke var så ille det var full av vakre jenter overalt. Faktum var at det var jenta-tetteste by som vi har sett i Australia. Men hvis du ignorerer dette så det er egentlig ikke så mye å se i byen, må du få ut av byen ganske enkelt.

Å gå til Brisbane så vi valgte alternativ toget fra Sydney et tog som drar seg ut tok turen ca 14 timer. Hvis du er heldig kan du se noen ville kenguruer eller Wallabi, med mindre du går natt-tog som vi gjorde. Det finnes også busser som er billigere enn toget. Det er morsomt at Australia ikke har en raskere tog dette var latterlig treg. Det var delvis på toget i seg selv men også på svingete spor.

Et par mil sør for byen Brisbane er mer populært i stedet Surfers Paradise der mange går for surfing i store bølger. Hvor enda flere australske SAP operaer har blitt registrert. Og litt lenger sør som du kommer til Currumbin Sanctuary en park med kenguruer og vill Lorrikiter (ca 3 timers busstur fra Brisbane). Tror ikke at det var lett å få litt Lorrikiter til sin plate med litt brød-vann grøt det tok meg nesten en time før noen landet !!
På vei til Surfers Paradise passerer også en stor fornøyelsespark og en rekke Universal Studios (som ligger i LA) Dette kalles Movie World er det flere ting som var involvert i ulike Hollywood-filmer er utstilt, samt mange andre morsomme aktiviteter.

Å klappe en kenguru ikke tilhører hverdagen direkte det var litt funky om du ville få seg sparket men de var formidabel please.

Selvfølgelig må vi også ta en tur på hjuldamper Cook Burra Queen hører den så godt som når man er i Queensland. På båten kan du enten bare ta en morgen med kaffe eller bestille en middag på kvelden. Kanskje ikke den mest spennende, men deilig avslapning.

Leave Comment