Rethymnon på Kreta sjarmerer

Rethymnon sjarmerer med sin blanding av gammelt og nytt. Den nye bydelen stopper brått ved den ensomme soldats plass. Her begynner gamlebyen, som med sine trange gater og høye hus gir en følelse av en annen verden. Denne bydelen ligger tett oppi et gammelt venetiansk fort som kreterne kaller Fortessa. Inngangen til gamlebyen går gjennom den venetianske byporten Porta Guora, som ligger like ved kirken på bildet nedenfor.

Med sin vakre beliggenhet opplever byen en stadig økende tilstrømning av turister. Et opphold i Rethymnon gir deg tilgang til en vakker og langstrakt strand, en rik historie og et sjarmerende hverdagsliv. Byen har ca. 27.000 innbyggere og har den heldige kombinasjon mellom ekte badeferie og bylivets fasiliteter.

Fyrtårnet i Rethymnon rager stolt ved innløpet til havnen i gamlebyen

Fyrtårnet i Rethymnon rager stolt ved innløpet til havnen i gamlebyen

Stranden i Rethymnon er Kretas lengste med sine 12 kilometer. Den starter i byens sentrum og strekker i østlig retning. Stranden er gyllen, dog ikke helt finkornet slik som strendene lengst vest på Kreta er. Her kan man uansett finne sitt hjørne for noen rolige timer på solsengen, gjerne med en god bok under skyggen av parasollen.

Den første kilometeren av sandstranden er også kantet med en innbydende strandpromenade, hvor palmene vaier i vinden og hvor du kan slappe og nyte noe kaldt og drikke fra de ulike uteservinger som i populære Rethymnon konkurrer om turistenes gunst.

Det er også gode muligheter å drive med ulike typer vannsport, uansett om du har lyst å spille strandvolleyball, stå på vannski eller svømme. Leier du brett, er forholdene for vindsurfing ganske bra, mens de som kunne tenke seg å dykke har muligheten til det.

Når du besøker Rethymnon må du avlegge markedet et besøk. Hver torsdag samles torghandlere, tekstilselgere og andre kremmere på torget for å fallby sine varer. Tynne teltduker skygger for den stekende solen. Her kan du gjøre et kupp. Torgselgerne tilbyr alt fra grønnsaker, kjøtt og andre matvarer, til klær, duker og kjøkkenredskaper.

Havnen i Rethymnon er formet som en hestesko og er en sjarmerende del av byen. Til tross for de senere års tilstrømning av turister, har området maktet å bevare mye av sin kretiske atmosfære både i form og utseende. Her nede ved havnen kan du se gamle husfasader speile seg i havnebassenget og de fargerike fiskebåtene som ligger side om side og dupper i vannet.

Fra havneområdet kan du rusle inn i de gamle bydelenes trange smug hvor du finner alt fra tavernaer, håndverksbutikker og diskotek. Her kan du stikke innom en traverne for en kopp kaffe, eller shoppe i små suvenirbutikker som selger forskjellig juggel til turister.
Trange gater i gamlebyen

Gamlebyen er et vakkert område hvor både store og små vil trives. I disse trange gatene er det fint å kunne rusle hånd i hånd med sin kjære og være var på nye lyder og lukter. Her i de smale smug vil du se gamle hus av både venetiansk og tyrkisk preg, alt som et resultat av de første venetianske handelsmenn og senere da tyrkerne overtok byen i 1646.

Mange turister finner veien til Rethymnon. Men det gjelder ikke de som vil oppleve mye natteliv. Det finnes selvsagt en mengde barer og restauranter, men svært få discoteker i Rethymnon. Flesteparten er lokalisert langs strandpromenaden. Hit finner turistene veien. Vil du ha en rolig aften, er det bare å ta turen innover i byen. Her er det færre utlendinger og flere grekere.

Av spesielle begivenheter kan nevnes den store vinfesten som arrangeres i parken en uke i slutten av juli.

Leave Comment