Monaco, et spennende fyrstedømme

Monaco er et fyrstedømme med et representativt demokrati. På tross av dette har fyrsten av Monaco stor politisk makt. Han styrer verdens nest minste land, bestående hovedsakelig av byområder. Bygningene ligger tett i tett og landet er et av verdens mest folketette land. Det grenser til Frankrikes kyst og Middelhavet, og har en spennende middelhavskultur.

Fristed!
Monaco har lenge vært kjent som et fristed for de rike og berømte. Mye av dette skyldes at de ikke har skatt på personlig inntekt. I tillegg er det lave bedriftskatter og politisk sett beskyttes spesielt de rike og berømte. Monaco er kjent for raske biler, svære yachter og ikke minst dyre designer butikker. Det har i mange tiår vært et eget Monaco Grand Prix, og mange andre store arrangementer som trekker de rike og berømte samt skuelystne.

Fyrstefamilien på 1900-tallet
Rainier III var lenge på jakt etter en kone og etter en kort og heftig kurtise giftet han seg med den berømte amerikanske filmstjernen Grace Kelly i 1956. Grace Kelly ble nominert til flere store priser for sine skuespiller prestasjoner. Hun vant både Oscar og Golden Globe. Hun la opp som skuespillerinne da hun giftet seg, men beholdt kontakten med sine tidligere kollegaer. Rainier III og Grace Kelly fikk 3 barn, som alle ble utdannet i Amerika. Hun jobbet aktivt med å fremme barn og unges helse og opprettet den veldedige organisasjonen AMADE Mondiale. Denne er senere anerkjent av FN som en ikke-statelig organisasjon som jobber for å bedre unges levekår. Grace Kelly døde tidlig, allerede i 1982, i en alder av 52. Hun er fremdeles svært kjent både for sine sterke skuespiller prestasjoner og som fyrstinne av Monaco. I 1999 ble hun kåret til tidenes 13. største kvinnelige filmlegende av Det amerikanske filminstituttet. Fyrst Rainier III giftet seg aldri igjen. Han døde 6. april 2005 og sønnen Albert II overtok som fyrste i Monaco.
Grace Kelly har mye av æren for at Monaco ble kjent som et sted for de rike og berømte, samt en turistattraksjon. I dag jobber hennes tre barn aktivt med å videreføre hennes arbeid. Dessverre har barna i mange år vært involvert i mange skandaler, og er mer kjent for dette enn for deres veldedige arbeid. Etter at Fyrste Rainier III fikk helseproblemer i 2000 og spesielt etter hans død i 2005, har fyrstefamilien vært mindre plaget av skandaler.

Monaco

Spennende Monaco
Monaco er et spennende land med en lang og rik historie. Mange rike og berømte, spesielt fra Amerika, har feriested i Monaco. Monaco har et forholdsvis strengt lovverk som sikrer privatlivets fred, noe som lar kjendiser leve relativt anonymt i denne lilleputt staten. Mange turister besøker Monaco hvert år og blir sjarmert av dette spennende landet. Dette lille landet har ingen industri eller store jordbruksområder. Derfor er de helt avhengig av landene rundt. Dette er utfordringen for dette lille landet i årene som kommer. De trenger å tiltrekke seg turister, uten å miste særpreget som gjør dette landet så spesielt. I denne moderne tid hvor adelige er blitt tannløse i verdensbildet, holder fyrstedømmet Monaco stand!

Leave Comment