Imbros-ravinen Kreta

De fleste har hørt om Samaria-ravinen. En mindre kjent – men like kjekk – tur får du gjennom Imbros-ravinen.

Smale stier, høye fjellsider og interessant botanikk kjennetegner Imbros-ravinen.

Smale stier, høye fjellsider og interessant botanikk kjennetegner Imbros-ravinen.

Ravinen er 8 kilometer lang, og du må påregne et par timers spasertur i et område som er svært interessant fra et botanisk synspunkt. Vakre planter kjennetegner Imbros-ravinen, så du bør sette av tid til å studere disse. Flere grotter kan også være interessante å ta en titt på. Her søkte mange kretere tilflukt under tyrkernes blodige okkupasjon på 1800-tallet.

En myte sier at folk i gamle dager var redde for å falle utenfor kantene på de bratte veiene. Onde ånder, Farangittene, kunne komme og ta dem. Men hvis de hadde med seg et kors når de stod på kanten av veien, ville åndene forsvinne.

Den 8 kilometer lange ravinen starter like etter det siste huset i byen Imbros. Byen ligger i 850 meters høyde over havet, og er takket være sin utmerkede sauemelk kjent for å lage den beste fetaosten på Kreta. Byen er kun bebodd i sommerhalvåret, på grunn av det kalde klimaet om vinteren. Folket her flytter til sydkysten hver vinter. Imbros har fostret mange av Kretas revolusjonære helter, og har fått bøte for dette. Byen har vært scene for blodige historiske oppgjør, både i 1770, 1821, 1824 og 1827.

Leave Comment