Egypt

Er det noen steder du kan føle historien og virkelig føle med det så det er bare rundt pyramidene i Egypt. Det er så imponerende å se disse monumenter og bygninger av forbauselse. Da jeg først så pyramidene utenfor Kairo følte det at “det er sant er det ikke bare gjort opp” det var som et eventyr som ble ekte plutselig. Sagan derimot ble såret i siden så snart du gikk av bussen og fikk møte alle leverandører.

I begynnelsen avviste dem vennlig men bestemt etter en stund det begynte å bli desperat. En god måte var ikke til å snakke engelsk med dem uten å snakke svensk eller rett og slett finne ord som ikke finnes da de faktisk ga opp etter en stund.
På et bilde vil du se den største pyramiden i Giza utenfor Kairo den inneholder faraoen Kheops gravkammeret og er 146 meter høy. Foran den står Sfinksen vedtatt forestille Kheops sønn Khafre.

Du kan gå opp pyramidene og selv gå inn i noen av dem for et gebyr. Det er overfylt og de som lider av klaustrofobi bør definitivt ikke gå inn. Det er en jevn strøm av folk som går inn og ut og du bør klynge en god bit ned under bakken. Når du er inne er det et ganske stort rom som er gravkammeret. Selvfølgelig er det ingen ting der hvis du ønsker å se dem må gå til museet i Kairo.
Det er nesten et must å besøke museet der du kan se alle de utrolig vakre gjenstander som de prydet sine konger og hva de gjorde med det inn i graven.

Mumier

Det er også anledning til å se mumiene men de tar virkelig god pris for det noe som medførte at nesten ingen gikk inn i den avdelingen. Jeg fortsatt koste meg der og det var litt rart å se disse forvrengt men fortsatt godt bevart kropp det var første gang jeg så døde mennesker. Fascinerende ennå skremmende.

Kairo

Kairo er en stor by og veldig merkelig. Den har bygninger som er flere tusen år gamle blandet med svært moderne områder der de virkelig fattige levende og store steinbrudd hvor de hadde buldre pyramidene bygget av. En av de mest forskjellige byer I besøkt. Det er ekstremt biler og totalt kaos på den måten et virkelig tøft sted å være, men som jeg sa veldig forskjellig fra den som brukes til.

Leave Comment