Botswana – forslag til 10 dager safari

Forslag til 10 dager safari i Botswana, inkludert en tur inn i Zambia for å oppleve Victoriafallene.

Dager 1-3: Kalahari Game Reserve: Deception Valley – et forhistorisk elveleie, flankert av forstenet sanddyner – er svært attraktivt etter regnfallet når det er dekket med grønt gress som tiltrekker store dyreflokker. Disse blir fulgt av rovdyr, inkludert løve, gepard, svart sjakal , bateared rev og afrikansk villkatt. Den brune hyenen er også observert her! Fugleliv er stort, med over 400 arter.

Dager 4-5: Okavangodeltaet: Et forslag er å bli kjørt til Maun gjennom vakkert landskap (ca. seks timer, og derfra bruke et småfly til Moremi Game Reserve. Okavangodeltaet er mange elver som strømmer gjennom utallige kanaler rundt øyer med et overdådig plante-og dyreliv. Vannet kommer fra Okavangoelven som begynner i Angola. Det spesielle er at disse enorme vannmemngdene forsvinner inn i ørkenen, og ikke renner ut i havet.

BOTSWANA

Dager 6-8: Linyanti Consession: Landskapet i Linyanti varierer fra sumper og kanaler til åpent tørt land, savanne og skog, i et terreng som ofte gir god utsikt. Dette er et paradis for et stort mangfold av dyr og fuglearter. I tillegg til dyr som alltid hører med på en safari, har dette området noen sjeldne hjortearter, nemlig sitatunga, roan og sable. Det bør være heldagsutflukter med lunsj på en plass med oversikt over et nydelig landskap.

Dag 9: Chobe National: Chobe National Park er kjent for sine store flokker med elefanter, spesielt i den tørre årstiden, samt andre unike arter som den sky puku-antilopen og Chobe bushbuck som holder til langs elvene i de varmeste timene på dagen.

Dag 10 : Victoria Falls i Zimbabwe. Den store finalen på Botswana-turen bør gå til Victoria Falls i Zimbabwe, et av syv naturlige underverker.

BOTSWANA

Leave Comment