Singapore – med og uten Sling

Det er ikke så mange som reiser til Singapore for å tilbringe ferien bare der. Singapore er først og fremst en mellomstasjon, et sted man oppholder seg i en dag eller to, kanskje tre, før man reier videre til Kina, til Malaysia eller til Australia.

Singapore er på en måte litt Vesten i Østen. Her møter vi et velstandssamfunn, det er rent og pent overalt, og standard, på boliger, hoteller og restauranter er høy. Moderne skyskrapere, moderne subway, og med innbyggere med først og fremst indisk, kinesisk og malayisk bakgrunn. Engelsk er hovedspråket, men mandarin, malay og tamil er også offisielle språk.

Singapore er et lite land på en liten øy. Med det som bakgrunn må man si at de har gjort maksimalt ut av det. Hele landet bærer preg av å være velorganisert, velplanert. Har man vært rundt i Asia, bodd litt her og der under forskjellige forhold, ja, da er det deilig å komme til Singapore.

Severdigheter:
– Asia er full av fine strender. Singapore har ikke strender helt i toppsjiktet, men Sentosa og strendene på østkysten er mer enn gode nok.
– Chinatown, Little India, Kamping glam er områder med henholdsvis kinesisk, indisk og arabisk/malay innflytelse. Det merker man ikke minst når det gjelder spennende og god mat.
– Brash Basah-området øst for Orchard har fremdeles et snev av den gamle kolonitiden, med mange historiske bygninger.
– Singapore har en av verdens fineste botaniske hager.
– Ta en båttur på elven, så får du hele Singapore i et annet perspektiv.
– Raffles Hotel. Dette legendariske hotellet, som i sin tid huset folk som forfatteren Somerset Maughahm er blitt vel glatt etter restaureringen, men det er fremdeles anledning til å gå i baren og bestille den berømte drinken Singapore Sling, komponert av bartenderen Ngiam Tong Boon allerede i 1915. Kanskje som en start før kveldens uteliv i områdene Boat Quay og Clarke Quay. Eller, på vei til å bli vel så populært, Robertson Quay.